Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2022 12:08 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 12:28

Otomotiv devi Stellantis, Rusya'daki üretimi durdurdu

Otomotiv devlerinden Stellantis, ABD başta olmak üzere birçok ülke tarafından Rusya'ya uygulanan küresel yaptırımların lojistik sıkıntılarına yol açtığını için üretimi durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Otomotiv devi Stellantis, Rusya'daki üretimi durdurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle ABD başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermiş yaptırım kararlarını üst üste açıklamıştı. Rusya'ya yaptırımlar sonra birçok marka lojistik sıkıntılar nedeniyle ülkedeki üretimlerini durdurma kararı aldı.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan dolayı tedarik sıkıntısında yaşanan sorundan dünya devi otomobil firması Stellantis'te nasibini aldı. Stellantis'in Rusya'nın Kaluga kentindeki minibüs fabrikasında parça tedarik sorunları nedeniyle üretim durdu. 

ÜRETİME FRANSA'DA HIZ VERECEK

Stellantis, Fransa'nın kuzeyinde bulunan Hordain tesisindeki üretime hız vererek Kaluga'nın eksikliğini dolduracak. 

Stellantis, şubat ayında Ukrayna saldırısının ardından Rusya'ya araç ithalatını ve ihracatı durdurmuştu. Bu fabrika Mitsubishi ortaklığı ile Citroen, Opel ve Peugeot marka hafif ticariler üretiyor. Rusya'daki tesisin ise bir süre daha kapalı kalması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...