Tgrt Haber
08 Nisan 2022 17:30 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 17:34

Tesla'dan akıllara durgunluk veren hata!

Elektrikli araç üreticisi Tesla, bu kez akılalmaz bir hata ile gündemde. Üretici şirket, Çin'de satılan 125 bin 785 adet Model 3 otomobili üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri sebebiyle geri çağırdı.

Tesla, şu anda dünyada en popüler elektrikli araç üreticisi.
Tesla, şu anda dünyada en popüler elektrikli araç üreticisi.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yine bir hata nedeniyle araçlarını geri çağırdı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinin açıklamasına göre, denetimlerde Tesla Model 3 araçlarında hata tespit edildi. Model 3'lerin arka motorlarındaki akım çeviricilerde önemli hatalar bulunduğu ortaya çıktı. 

Mekanik sorunlara neden olabilecek hata nedeniyle şirket, Çin'deki Model 3 araçlarını geri çağırmak zorunda kaldı. Açıklamaya göre, 11 Ocak 2019 ile 25 Ocak 2022 tarihleri arasında üretilen 125 bin 785 adet araçta şirket motor kontrol yazılımlarını güncelleyecek. 

Bununla birlikte, söz konusu araçların 93 bin 578'i Çin'de üretilirken diğerleri Çin'e ithal edilmişti. Tesla'nın daha önce de fren sistemindeki hatalar nedeniyle araçlarını geri çağırması gündeme gelmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...