Tgrt Haber
21 Nisan 2022 11:16 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 11:23

Tesla, rekor kârı ile tahminleri alt üst etti: İşte Musk’ın cebine giren para

Elon Musk, otomobil markası Tesla sayesinde servetine servet katmaya devam ediyor. Son açıklanan mali veriler, Tesla'nın beklentinin üzerinde kâr ettiğini gösteriyor.

Tesla, rekor kârı ile tahminleri alt üst etti: İşte Musk’ın cebine giren para

Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Tesla her geçen gün büyüyor. Pandemiden bu yana satışlarından ödün vermeyen Tesla, bunun meyvesini ilk çeyrekte almayı başardı. Son birkaç gündür teknoloji devleri ilk çeyrek mali verilerini açıklarken, Tesla’da bu döneme ait verilerini paylaştı.

Elon Musk’ın şirketi 2022 ilk çeyrekte beklentinin çok üzerinde bir gelir elde etti. Ancak firma, tedarik zincirlerinden muzdarip olduğunun altını çizerek, fabrikaların tam kapasitede çalışmasının sınırlandığını belirtti. Ayrıca bu durumun 2022 sonuna kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

TESLA’DAN REKOR KÂR

Tesla, koronavirüse rağmen çok iyi bir satış performansı sergiledi. Lüks otomobil markası, tahmin edilen 2,6 milyar dolarlık geliri aşarak 3,7 milyar dolarlık gelir elde etmeyi başardı. Analistler bile, bu durumun nasıl gerçekleştiğine anlam veremedi.

Tesla, rekor kârı ile tahminleri alt üst etti: İşte Musk’ın cebine giren para

Elon Musk’ın şirketi ayrıca geçen yıl bildirdiği gelirinde üç katı kadar kâr etti.  Rapora göre Tesla Motors’un ilk çeyrekteki toplam geliri, geçen yılın aynı dönemdeki 9 milyar dolara göre yüzde 81 artışla 18.756 milyar dolar olduğunu; net kârın ise 464 milyon dolara kıyasla 3.280 milyar dolar olduğu bildirildi. Tesla’nun devasa geliri, Wall Street analistlerinin beklentilerini aşarak hisselerini saatler sonra %4'ten fazla artırdı. Ancak Tesla, tedarik zinciri sıkıntıları olmasa daha da yüksek bir gelir artışının olacağının altını çizdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...