Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2022 11:59 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:00

TOGG, CES 2022'de blok zinciri platformuyla anlaştı

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu yani kısaca TOGG, katıldığı CES 2022'de yeni bir anlaşma yaptı. Yerli otomobil grubu, Avalanche blok zincirini geliştiren Ava Labs ile akıllı kontratlar ile güvenli ve hızlı mobilite hizmetleri geliştirmek üzere stratejik işbirliği yaptığını açıkladı.

TOGG, CES 2022'de blok zinciri platformuyla anlaştı
togg,türkiyenin otomobili,togg ceo,gürcan karakaş,togg blok zincisi,ava labs

TOGG, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarında yerli otomobilleri sergiliyor. Türkiye'yi gururlandıran otomobil tasarımları, dünya medyasında da geniş yankı buldu. Bununla birlikte, CES 2022’ye katılan şirket, blok zinciri için önemli bir adım attığını açıkladı. 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, CES 2022'de blok zinciri teknolojileri alanındaki stratejik partner arayışını tamamladı. Avalanche blok zinciri platformunu geliştiren güvenilir, hızlı, teknolojik ve Ar-Ge’ye odaklanan Ava Labs ile anlaşmaya vardı. 

TOGG'DAN DİJİTAL EKONOMİ ADIMI

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, "Ava Labs’la yaptığımız işbirliği de Togg kullanıcılarının deneyimini başka bir noktaya taşımak üzerine kurgulanıyor. Tüm mobilite ekosistemine dahil olan iş ortakları, TOGG kullanıcıları ve hatta Togg sahibi olmayan kullanıcılar da bu platformdan yararlanabilecek.” dedi.

TOGG, CES 2022'de blok zinciri platformuyla anlaştı

Gürcan Karakaş, mobilite dünyasında dijital ekonominin rolünün arttığını vurgulayarak açıklamasını sürdürdü: "İlk günden beri TOGG kullanıcıları için yeni nesil dijital mobilite çözümleri geliştiriyoruz. Ava Labs’la yaptığımız iş birliği de TOGG kullanıcılarının deneyimini başka bir noktaya taşımak üzerine kurgulanıyor. Tüm mobilite ekosistemine dahil olan iş ortakları, Togg kullanıcıları ve hatta TOGG sahibi olmayan kullanıcılar da bu platformdan yararlanabilecek.

Ava Labs CEO'su Prof. Dr. Emin Gün Sirer ise, TOGG'un mobilitenin geleceğine şekil verirken en ideal blok zinciri platformunu tercih ettiğini söyledi.

BLOK ZİNCİRİ İLE GÜVENİLİR İKİNCİ EL

TOGG'un kullanacağı sistem, IoT ve M2M iletişim teknolojileri ile blok zinciri altyapısını birleştirecek. 'Intermodal' karma modele sahip TOGG Navigasyon sisteminde kullanıcılar farklı ulaşım çözümleriyle seyahat edecek.

TOGG, CES 2022'de blok zinciri platformuyla anlaştı

Sürücüler, aracını şarj istasyonlarına park edip yolculuğa scooter ile devam etme imkanına sahip olacak. Açıklamaya göre, bu hizmelerin karşığında kullanıcılar, blok zinciri teknolojisi ve akıllı kontratlar ile hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapabilecek. 

Bu arada, araç bakımı ve parça değişimi de blok zincirinde tutulacak. Bu sayede ikinci el piyasasında güvenilir bir ortam sağlanmaya çalışılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...