Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 13:08 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 13:11

TOGG için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor: Kritik bir viraj daha geçildi!

Yerli otomobilde gelişmelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG’da test sürüşü yaparken, şimdi ise yerli otomobilin bataryası için yeni bir gelişme daha kaydedildi.

TOGG için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor: Kritik bir viraj daha geçildi!
togg,siro,yerli otomobil

Yerli otomobil için meraklı bekleyiş sürerken, gelişmelerin de ardı arkası kesilmiyor. 2023’te trafiğe çıkacak TOGG, hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direksiyona geçmesiyle son haliyle görüntülenmişti.

Cumartesi gün test sürüşü gerçekleşen TOGG’un, şimdi ise bataryasıyla ilgili önemli bir aşamaya geçildiği kaydedildi. Gebze’de üretilen ilk batarya için sonuçlar başarılı bulundu. İşte detaylar…

TOGG’UN BATARYASI, TESTİ GEÇTİ

TOGG ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip batarya ürettiğini açıkladı.

Yerli otomobil TOGG, elektrikli SUV modelini homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkaracak. 29 Ekim'de seri üretimine başlanacak yerli otomobil TOGG için krtik bir viraj daha geçildi.

TOGG için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor: Kritik bir viraj daha geçildi!

Yerli otomobili bataryasını üreten SİRO Energy, "Elektrikli araçlar başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına yönelik geliştirme faaliyetlerine başladığımız Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarıyla tamamladık" ifadeleri kullanıldı. Tesiste üretilen ilk bataryanın, tabi tutulduğu testlerde başarı kaydettiği söylendi.

SERİ ÜRETİM 2023’TE

Eylül 2021'de kurulan Siro, seri üretime 2023 yılının başından itibaren başlayacak. İkinci aşamada Siro, Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin Li-Ion NMC batarya hücrelerini üretecek.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...