Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2022 14:21 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 14:51

Yerli otomobil TOGG için yeni özellik: Tüm bilgiler ön camda gösterilecek

Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’te tanıtılan TOGG, tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Yerli otomobil TOGG hakkında kısa süre önce önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Yenilikçi bir artırılmış gerçeklik sistemi sayesinde yerli otomobilin tüm bilgileri ön camına yansıtılacak.

TOGG'un seri üretimi merakla bekleniyor.
TOGG'un seri üretimi merakla bekleniyor.

Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) yepyeni bir özelliği duyurdu. 'AR HUD' isimli artırılmış gerçeklik sistemi sayesinde TOGG’un ön camında tüm bilgiler gösterilecek. Bu asistan hizmet EV (elektrikli araç) pazarında rekabeti çeşitlendireceğe benziyor. Zira dünyada bu teknolojiyi üreten sadece üç şirket bulunuyor ve bunlardan biri Türk.

Dünya'nın yayımladığı bir habere göre, bu yenilikçi teknolojiyi 30 yıldır optik yansıtma ve görüntüleme teknolojileri üzerine çalışan Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Ürey geliştirdi.Gerçek zamanlı ve insan görüşünü taklit edebilen bu hologram teknolojisi, sürücünün görüş açısındaki her şeyi derinlemesine tespit edebiliyor. 

CY Vision CEO’su Orkun Oğuz, bu konuda aradaki farklara değindi. Diğer ürün geliştiricilerden en büyük farkını, yoldaki her derinliği aynı anda gösterebilme özelliği olarak açıkladı. 

OTOMOTİV PAZARINA YENİ SOLUK GETİRECEK

Orkun Oğuz, söz konusu farkın otomotiv pazarında hızlı bir şekilde benimsendiğini belirtti. Oğuz, 2-3 OEM’in konsept geliştirme fazına katıldıklarını söyleyerek, “Orada short list olup sonra ikisini de aldık. Bunlardan bir tanesi BMW, diğeri Japon bir firma. İkisinde de araçlardaki test aşamasındayız. Bu arada bazı EV’lerle de görüşüyoruz. EV olarak ilk Togg ile görüşmeye başladık. EV’lerden biriyle ilerleyecek olursak piyasaya çok daha erken çıkmamız mümkün olacak." dedi. 

Yerli otomobil TOGG için yeni özellik: Tüm bilgiler ön camda gösterilecek

Peki, başa dönecek olursak, artırılmış gerçeklik (AR) otomobillerde nasıl kullanılıyor? Bu teknoloji sayesinde gösterge panelinde hız, devir, vites, etraftaki araçların konum ve hızları gibi bilgileri ön cama yansıtmak mümkün.

Bununla birlikte, uzmanlar artırılmış gerçeklik sistemlerinin gelecekteki araçlarda daha fazla yer bulacağını ileri sürüyor. Çünkü bu sayede sürücüler gözünü yoldan ayırmadan birçok bilgiye rahatça ulaşıyor. 

Bu arada, TOGG geliştiricilerinin üretmeyi planladığı otomobiller, elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlantısına da sahip olacak.

İLK ÖNCE İKİ SUV MODELİ GELECEK

TOGG ekibi, ilk etapta iki SUV modelinin üretimini yapacaklarını açıklamıştı. Bu araçlar, kendi segmentindeki en uzun aks mesafesine sahip araçlar olacak. Yüksek teknolojiye sahip elektrikli ve bağlantılı platforma sahip yerli otomobil, 30 dakikadan kısa bir sürede hızlı şarj ile yüzde 80 oranında dolacak. 

Sıfır emisyon salınımına yol açacak TOGG, yüksek çarpışma dayanıklılığı, yüzde 30 daha fazla burulma direnci gibi pek çok önemli özellik taşıyor. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özellikleri arasında.

TOGG tarafından yapılan bir açıklamaya göre, araçlar dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP’in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Bununla birlikte, yerli otomobilin 2022'de EuroNCAP testlerinden 5 yıldız alması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...