Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 18:58 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 20:01

TOGG'un Gemlik tesislerinde geri sayım başladı: Banttan ilk C-SUV inecek

TOGG'un temeli 2020'de atılan Bursa Gemlik'teki üretim tesislerinde iki yıl boyunca yapılan tüm adımlar paylaşıldı. Bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır olacağı bildirilen tesiste, banttan ilk olarak C-SUV modelinin ineceği bildirildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
TOGG'un Gemlik tesislerinde geri sayım başladı: Banttan ilk C-SUV inecek
TOGG,otomobil,yerli otomobil

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG), Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan fabrikasıyla ilgili paylaşım geldi. Buradaki tesiste iki yıl boyunca hangi adımlar atıldığı ve önümüzdeki yıllarda hedeflenen çalışmalar aktarıldı. Yerli otomobil TOGG'un Bursa Gemlik'teki fabrikasında 2 yıl boyunca hangi adımlar atıldığı sosyal medya üzerinden duyuruldu. TOGG'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefiyle yola koyulduğu Gemlik tesisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Deneme üretimine geri sayım başladı" denildi.

TOGG'dan yapılan açıklamada, İki yıl önce temeli atılan Gemlik tesisinde, inşaatın başlamasından bu yana geçen süreçte planlar doğrultusunda deneme üretimi için geri sayımın başladığı kaydedildi. Tesiste, gövde, boya ve montaj istasyonlarındaki parçalı provaların başarılı bir biçimde gerçekleştirildiği belirtilirken deneme üretimi hazırlıklarının sürdüğü kaydedildi. 

İLK C-SUV GÖVDESİNİN BOYASI ATILDI

Açıklamada, "5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahanede, ilk C-SUV gövdesinin boyası atıldı ve aynı gövdenin parça montajı, montaj tesisinde başarıyla tamamlandı" ifadelerine yer verildi.

AR-GE Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ile Kullanıcı Deneyim Parkı birimlerini de barındıracak olan Gemlik tesisi, bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

BANTTAN İLK SUV İNECEK

Togg’da, Avrupa normlarında teknik yeterlilik (sertifikasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yavuz yuksel19 Temmuz 2022 13:00

Memleketimize hayırlı olsun fiyat açıklaması yapılmadı ve nerde yazılacağız almak için bunlarda açıklarsanız çok seviniriz çoğunluk istiyor

Fikri18 Temmuz 2022 20:19

Gurur duyuyorum degerli iş adamlarımıza başarıların devamını diliyorum hayırlı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...