Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2022 15:10 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 15:13

Tesla’dan Zam Üstüne Zam: Tüm Modellerin Fiyatı Bir Kez Daha Arttı

Otomobil devi Tesla, çeşitli sorunlardan dolayı araçların tümüne bir zam daha yaptı. Yeni fiyatlandırma, kullanıcılardan da tepki aldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
Tesla’dan Zam Üstüne Zam: Tüm Modellerin Fiyatı Bir Kez Daha Arttı
tesla,otomobil

Elon Musk’ın sahip olduğu otomobil şirketi Tesla, 2022’de birden fazla zam yaparak araçların fiyatına yükseltti. Günümüzde çip ve diğer tedarik sorunları bunun ana nedeni olarak gösterilirken, Tesla’nın bu kadar zam yapması ise araç sahibi olmak isteyenlerden tepki aldı.

Tesla, zamlı fiyatları internet sitesinde uyguladı. Kullanıcılar Tesla marka araçlara baktığında 2 ayda iki kez zamla karşılaştı. İşe zamlı Tesla fiyatlar…

ZAM SONRASI TESLA FİYATLARI

Daha önce internet sitesinde 114 bin 990 dolar etikete sahip Model X, zam sonrası 120 bin 990 dolara çıktı. Öte yandan uzun menzilli Model Y, 62 bin 990 dolardan 65.990 dolara yükseldi. 5 bin doların üzerindeki zam, kullanıcılardan tepki aldı.

2022’de defalarca zam yapan Tesla, en ucuz arabasının fiyatını geçen yıla göre 10 bin dolar arttırmış durumda. Son yapılan zamlar, şirketin ekonomik sorunlardan nasıl etkilendiğini de açıkça ortaya koyuyor. Özellikle işten çıkarmalar da bunun en yakın örneği olarak gösterilebilir.

Tesla’dan Zam Üstüne Zam: Tüm Modellerin Fiyatı Bir Kez Daha Arttı

Reuters’e göre Tesla, bazı uzun menzilli araçlarının teslimatını ABD’de bir aya kadar erteledi. Elbette Tesla’yı bu duruma getiren çip krizi ve tedarik sorunları oldu. Bilgisayar ve diğer teknolojik ürünlerde kullanılan çiplerin stok sorunu, otomobil sektörünü de vurdu bunun bedeli zamlarla ödeniyor.

2022 İLK ÇEYREKTE REKOR SATIŞ VARDI

Insider, daha önceki raporunda Tesla’nın 2022 ilk çeyrekte satış rekoru kırdığını bildirmişti. Pandemiye rağmen teslimatta inanılmaz performans ortaya koyan Tesla, şu anda tedarik zinciri problemlerinden dolayı biraz daha zora girdi. Bunun sonucunda ise araçların fiyatını artırdı.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...