Tgrt Haber
Otomobil - Otomobil
11 Ekim 2023 - 11:40

Volkswagen en ucuz araba serisini sonlandırdı

Volkswagen, şehir içi kullanım için ultra kompakt bir tasarıma sahip "Volkswagen Up" serisini sonlandırdı. İlk olarak 2011 yılında tanıtılan araç artık üretilmeyecek.
Otomobil - Otomobil
07 Ekim 2023 - 10:52

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

Otomobil piyasasında son dönemde yaşanan sürekli fiyat artışları, araç alıcılarını tedirgin ediyor. Malzeme maliyetlerindeki artış, tedarik zinciri sorunları ve talepteki yükselme, otomobil üreticilerini fiyatları yükseltmeye yönlendirirken, bu durum potansiyel alıcıların araç sahibi olma hayallerini zorlaştırıyor. 2 milyon TL altına sahip olabileceğiniz, hem güvenliği hem de konforlu özellikleriyle öne çıkan SUV modellerini listeledik.
Otomobil - Otomobil
07 Ekim 2023 - 10:47

Çinden geldi, Avrupalı rakiplerini ezdi geçti, SUV listesinin yıldızı oldu

Türkiye'ye giriş yaptığı Mart ayından beri başarısını katlayan Chery, Ağustos ayı içerisinde SUV segmentini domine etti. Yenilikçi teknolojilerle donatılan ve modern ve şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çeviren Tiggo 8 Pro, en çok tercih edilen SUV modellerinden bir tanesi oldu.
Otomobil - Otomobil
03 Ekim 2023 - 13:54

Tesla rakip tanımıyor: İşte Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobiller

Benzinli ve dizel araçların yerini almaya hazırlanan elektrikli otomobiller, Türkiye'de de geniş kullanıcı kitlesine ulaştı. Peki markalar arasında rekabet ne durumda? İşte en güncel veriler...
Otomobil - Otomobil
28 Eylül 2023 - 14:23

'Ek MTV' telaşı e-Devlet'i kilitledi

AYM, ek MTV ödenmesini öngören yasal düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Yaşanan bu gelişmenin ardından, vatandaşlar ek MTV'lerini ödemek üzere e-Devlet Kapısı'na akın ettiler. Sistemde kısa süreli bir yoğunluk yaşandı.
Otomobil - Otomobil
26 Eylül 2023 - 10:37

Nissan CEO'su, elektrikli otomobile tam geçiş için tarih verdi

Otomobil üreticileri, karbon emisyonunu sıfıra indirmek için elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırırken, bir hamle de Nissan'dan geldi. Japonya merkezli şirket, Avrupa'da satacağı araçları tamamen elektrikli hale getireceği tarihi açıkladı.
Otomobil - Otomobil
20 Eylül 2023 - 23:44

İkinci el otomobil sektörünün bir numaralı kuralı oldu! 

Otomobiller, Türkiye'deki tüketiciler için hayatlarını kolaylaştıran ve hareketliliklerini sağlayan önemli bir araç haline gelmiştir. Türkiye'nin büyük şehirlerinde trafik sıkışıklığına rağmen, bir otomobile sahip olmanın avantajları birçok kişi için vazgeçilmezdir. Özellikle son yıllarda otomobilin bir yatırım haline dönüşmesi sonucunda piyasada olan talep her geçen gün katlanarak artıyor. Talebin artmasına paralel olarak alıcılar ve satıcılar için otomobil alım-satım süreci bazı belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. İşte tam bu noktada profesyonel oto ekspertizin hayati önemi devreye giriyor.
Otomobil - Otomobil
20 Eylül 2023 - 12:27

Tarih vererek duyurdu: Volvo 'dizel' devrini kapatıyor

Avrupa Birliği 2035 yılına kadar elektrikli otomobillere tam geçiş yapmayı planlarken, İsveçli otomobil üreticisi Volvo'dan dikkat çeken bir adım geldi. 2030'a kadar içten yanmalı motora tamamen veda etmeyi planlayan Volvo, 2024 itibarıyla da dizel üretimine son vereceğini açıkladı.
Otomobil - Otomobil
13 Eylül 2023 - 14:22

Çinli elektrikli otomobiller için soruşturma başlatıldı: AB, haksız rekabete karşı harekete geçti!

AB, Çin'in elektrikli otomobil sektörüne karşı ticari koruma önlemleri almak için soruşturma başlattı. AB Komisyonu, Çin'in elektrikli araçlara yönelik sübvansiyonlarının haksız rekabete yol açtığından şüpheleniyor. Söz konusu soruşturma, AB'nin elektrikli otomobil pazarında rekabet gücünü korumak için attığı son adımlardan bir başkası. İşte detaylar…
Otomobil - Otomobil
10 Eylül 2023 - 13:42

ODMD açıkladı: İşte Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modelleri

Son yıllarda otomobil pazarı, SUV modellerin liderliğinde seyrediyor. Öyle ki ODMD tarafından açıklanan veriler de bunu açıkça gösteriyor. İşte Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modelleri.