Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Nisan 2016 14:39

Kılıçdaroğlu'nun kararı HDP'de şaşkınlığa neden oldu

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık konusunda kararını duyunca konusunda çok sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun kararı HDP'de şaşkınlığa neden oldu
hdp, kılıçdaroğlu,

Önder, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'seni başkan yaptıracağız' demek' anlamına geldiğini belirterek, 'Kemal Bey'in dışında dokunulmazlığın kalkmasını isteyen kimse yok. CHP, Genelkurmay'dan sert zılgıt yedi' dedi. Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık teklifini destekleyeceklerine yönelik açıklaması HDP'de şaşkınlık yaşatırken kulisleri hareketlendirdi. AK Parti'nin dokunulmazlık teklifinin bu haliyle Meclis'ten geçmeyeceğine inanan HDP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ile farklı bir pozisyon aldı. Konuyu değerlendirmek üzere HDP grup yönetimi, dün Meclis'te toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. HDP'den ise Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiri ve suçlamalar geldi.

Ankara Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder, Kılıçdaroğlu'nun "destekleyeceğiz" açıklamasını, "CHP statüko eliyle terbiye edilmiş hizaya sokulmuştur. Kılıçdaroğlu ve CHP bugünden sonra Cumhurbaşkanı'nın Anayasayı yok sayma girişimlerine yönelik bütün eleştiriyi kendi elleriyle berhava etmişlerdir" dedi.

CHP İLE ORTAK NOKTADAYDIK

Önder, şunları söyledi:
'Anayasaya aykırı ama biz evet diyeceğiz. HDP’liler de Anayasa Mahkemesi’ne gitsinler' ifadesinin altından Kemal Kılıçdaroğlu imzasını çektiğin zaman Recep Tayyip Erdoğan tarafından en az 20 kere telaffuz edilmiş bir yaklaşımın ifadesidir. Dolayısıyla CHP dün (önceki gün) itibarıyla siyasal arenada pes etmiş bunu da genel başkanları eliyle duyurmuşlardır. Başlangıç çizgisi son derece tutarlıydı ve ortak bir noktadaydık. Kürsü dokunulmazlığı hariç diğer bütün dokunulmazlıkların anayasa düzenlemesiyle geçmesiydi. Biz hâlâ bu noktadayız.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...