Tgrt Haber
22 Nisan 2016 17:38

Mesut Yılmaz’a çok sert tepki

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 28 Şubat davasında ifade veren eski Başbakan Mesut Yılmaz ile ilgili, 'Tarihte yer alacaksa kara, kirli bir leke olarak yer alacaktır' dedi.

Mesut Yılmaz’a çok sert tepki
mesut yılmaz, mesut yılmaz, tbmm,

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, 28 Şubat davasında ifade veren eski Başbakan Mesut Yılmaz’a ilişkin, “Eğer Mesut Yılmaz dinlersek, ona inanırsak, keza millet onu dinlemedi, inanmadı, onu mahkum etti. Tarihte yer alacaksa kara, kirli bir leke olarak yer alacaktır. İnsanın içi, zihni, aklı, ruhu kirlendikçe ’Allah yüzünden rabbiyesini alır’ diye bir söz var. Bu deyimin somut hali Mesut Yılmaz’da görülüyor. 28 Şubat davasında tanık olarak çağrıldığı duruşmada tanıklıktan çok yer aldığı safın bir temsilcisi gibi, saldırgan bir müşteki gibi mağdurları suçlamayı tercih ederek sanıkların yanında yer aldı” dedi.
Yılmaz’ın Erbakan’ı suçladığını söyleyen Yaşar, şunları kaydetti:
“Tarihteki kirli mezarlığını kendi kazmıştır. Mesut Yılmaz, halkın terazisinde tartılmış, tarihin çöp sepetine atılmış bir insan. Yılmaz, bir dönemin mağdurlarını sanık, suçlu göstererek bir kez daha kirli azınlığın temsilcisi olarak, vesayetçi zihniyetin artığı olarak, müstemleke zihniyetin uzantısı olarak hepimizle alay etmiştir.”
Yargıtay’ın Ergenekon davası ile ilgili kararına ilişkin olarak ise Yaşar, “Türkiye’nin tarihini ele aldığımızda böyle bir yapı olduğunu biliyoruz. Kişilerin yargılanması, suçlu bulunması çok önemli değil, önemli olan sistemlerin, zihinlerin değiştirilmesidir" değerlendirmesini yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...