Tgrt Haber
11 May 2016 11:49

AK Parti'den kongre açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'nin olağanüstü kongre sürecinde genel başkan adayının belirlenmesine ilişkin, 'Genel başkan adayının belirlenmesinde temayül zannediyorum, yapılacak. Yapılması da gerekir. Kolektif akla önem veren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Böyle bir geleneğe sahibiz' dedi.

AK Parti'den kongre açıklaması
ak parti, ak parti kongre, erdoğan myk, mkyk,

Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı almasının  ardından, kongreyle ilgili hazırlıklara vakit kaybetmeden başladıklarını  belirtti.
Gerek kongre gerekse seçimlerle ilgili son derece dikkatli  organizasyonlar yapan bir parti olduklarını ifade eden Ataş, daha önce de partide  genel başkan değişimlerinin yaşandığını, bu süreçlerin hepsinin ülke  menfaatlerini göz önünde bulunduracak bir anlayışla yönetildiğini ve bugünlere  gelindiğini anlattı.
AK Parti'nin köklü gelenekleri ve disiplinli bir yapısının  bulunduğunu, kolektif akla önem verildiğini vurgulayan Ataş, "Bu geleneği  kuruluşundan bu yana sürdüren bir partiyiz. Yapılacak istişareler sonucunda, il  başkanı, milletvekili, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kollarının görüşleri  alındıktan sonra partinin en üst yönetim organı olan MKYK veya MKYK'nın kongre  sürecinde işleyişle ilgili yetkisini devrettiği MYK'nın karar vereceği bir  sistemle genel başkan adayı açıklanır. Genel başkan adayının belirlenmesinde  temayül zannediyorum, yapılacak. Yapılması da gerekir. Kolektif akla önem veren  bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Böyle bir geleneğe sahibiz. Görüşler alındıktan  ve karar verildikten sonra partinin yetkili kurulları ne şekilde açıklanacağının  kararını da verir." diye konuştu.
 
"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilecek"
 
Mustafa Ataş, davanın lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın görüşlerinin esas olduğunu ve gerekli istişarelerin yapılacağına  işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızı yok mu sayacağız? Bu davanın temelinden beri  işin başında olmuş Cumhurbaşkanımızın bugün itibarıyla belki organik bağı yoktur  ama partimizin lideridir. Onun görüşleri çok önemlidir. Mutlaka onun görüşlerini  de alarak bu önemli kararları birlikte vereceğimiz bir süreç olacak." ifadesini  kullandı.
 
 "Genel başkan adayı kongreden 1-2 gün önce açıklanabilir"
 
 AK Parti genel başkan adayının ne zaman açıklanacağına dair üst  kurulda henüz bir tarihin netleşmediğini, partinin karar organlarının bunu  belirleyeceğini anlatan Ataş, sözlerine şöyle devam etti:
 
 "Kişisel tahminim kongreden 1-2 gün önce genel başkan adayı açıklanır.  Doğrusu da budur zaten. Allah en doğru kararları vermeyi nasip etsin. İnşallah en  doğru karar verilecektir ve bu kutlu yürüyüş devam edecektir. Kongrenin hayırlı  olmasını temenni ediyorum. Bütün dünyanın gözü bu kongrede olacaktır. 14 yıllık  iktidar döneminde biz hep hayırlı işlere, hizmetlere imza atmış bir partiyiz.  İnanıyorum ki delegeler ve tabanımız bu süreci en olgun, AK Parti'ye en yakışır  şekilde yürütecekler ve ülkemizin hayrına olacak bir kongreyi hep birlikte  yaşayacağız. Olağanüstü kongremizde kardeşlik havası ve kutlu yürüyüş havası  hakim olacaktır."
 
HDP'nin kongreye davet edilmemesi
 
Ataş, kongreye HDP'nin davet edilmemesinin partinin 7 Haziran ve 1  Kasım seçim sürecindeki tavrından kaynaklandığını ifade ederek, HDP'nin insanları  ve toplumu yanıltan bir duruşla siyaset yapmaya çalıştığını vurguladı.
 
Ataş, değerlendirmelerine şöyle devam etti:
 
"Siz toplumu yok sayarak, iki yüzlü anlayışla siyaset yaparsanız,  bizden önce toplum sizi dışlar. Vatandaşlar onlara  'Siz 7 Haziran'da barış,  kardeşlik dediniz ama daha sonra her tarafı cehenneme çevirdiniz' diyor. Bu iki  yüzlü siyasetin sonucudur. Vatandaşa iki yüzlü davranan bir partinin kongremize  davet edilmemesini doğru buluyorum. Ne zaman ki kendilerini iki yüzlü siyaset  yapma geleneğinden ayrıştırırlar, bu ülkenin çıkarları, menfaatleri doğrultusunda  siyaset yapmaya başlarlar, terör örgütlerinin desteğiyle iş yapma veya terör  örgütlerine destek verme anlayışını bir kenara bırakırlar, o zaman biz de onların  o günkü pozisyonuna göre, değerlendirme yaparız. Milletin muhabbetini, sevgisini  kazanmamış bir parti ile aynı alanda olmamızın bir anlamı yoktur."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...