Tgrt Haber
15 Temmuz 2016 23:03

Binali Yıldırım, 'Kanunsuz bir girişim söz konusu'

Başbakan Binali Yıldırım akşam saatlerinde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, 'Kanunsuz bir girişim söz konusu'
başbakan binali yıldırım,

Başbakan Binali Yıldırım, "Havadaki jetlerle kurumlarımıza mermi, bomba yağdıranlar adeta bu terör örgütünün elemanı gibidir, devamı gibidir. Asla ve asla böyle bir iş, şanlı silahlı kuvvetler bayrağı altında görev yapan hiçbir subayımıza, hiçbir askerimize yakıştırılacak bir iş değildir. Güneydoğu'da amansız bir mücadele verirken, Cumhuriyetimizin, milletimizin minnettar olduğu askerlerimize yapılmış en büyük bir hakarettir. Bugün demokrasiye, ülkeye ve millete sahip çıkma zamanıdır. Milletime çok teşekkür ediyorum, Türkiye ayaktadır, Türkiye sokaktadır. Bu çapulculara meydan bırakılmayacaktır."

Başbakan Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Başbakan Yıldırım: "Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu. Bunun yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir"

Başbakan Yıldırım: "Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek"

Başbakan Yıldırım: "(Askeri kalkışma iddiası) Kim olduğu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz."

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medya sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hiç kimse endişe etmesin, görevimizin başındayız. Bizi millet getirdi, götürecek olan tek güç de milletin kendisidir. Bu işin bazı ele başları da ele geçirilmiştir, gereği yapılmıştır." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...