Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 16:46

Çelik, 'AK Parti'nin hiçbir başarısı tesadüfi değildir'

Çelik, AK Parti'nin seçimlerde gösterdiği başarının muhalefet tarafından hazmedilemediğini belirterek, 'Hiçbir başarı tesadüfi değildir' dedi.

Çelik, 'AK Parti'nin hiçbir başarısı tesadüfi değildir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Hüseyin Çelik, seçimlerde başarı, başarı tesadüfi değildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kuşadası Kaymakamlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin yerel seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'de başarı sergileyemeyen partilerin kendilerine yönelik eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Çelik, yüzde 1 oy alanların da "Başarımızı gölgeliyorlar" şeklinde açıklama yaptığını ifade etti. Her maçın bir galibi bir mağlubu olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:
"Ya da berabere kalırsınız? Şimdi beraberlik var mı bu maçta, yok. Bir galip var, bir de mağlup var. Şimdi 'Biz oylarımızı arttırdık' eğer diyorlarsa, neye göre arttırdınız? 2009 seçimlerinde CHP'nin aldığı oy yüzde 23,1. Şu anda aldığı oy yüzde 28.4, birkaç puanlık artış var doğru. AK Parti yüzde 38,8 almıştı. Şimdi de 45,6 aldı. Sonuçta AK Parti ile sizin aranızda 7 puan var. İktidara alternatif olabilmeniz için böyle bir manzara size yetmez. Bu bir züğürt tesellisidir. Genellikle mağluplar kendini teselli eder. Zayıf alan öğrenciler derler ki, 'Ben çalışsam ben de alırdım.' Zaten biz de diyoruz ki, 'Çalışsan, alırdın' Bunu çok ciddiye almıyorum. Sonuçta vatandaş sandıkta kararını vermiş. Milli irade böyle tecelli etmiş."
"Negatif propaganda siyasetin seviyesini düşürüyor"
Negatif propagandanın Türkiye'de siyasetin seviyesini düşürdüğüne işaret eden Çelik, "Biz Türkiye'deki siyasetin seviyesi açısından aslında siyasi rakiplerimizin de derli toplu olmasını isteriz. Tabi ki bizden çok oy almalarını istemeyiz. Ama bu muhalefet tarzı ile siyasetin seviyesi düşüyor. Biz pozitif muhalefet yaptık, o arkadaşlar negatif muhalefet yaptı. Siz rakibinizi kötüleyerek sonuç alamazsınız. 'Siz ne yapacaksınız', vatandaş bunu soruyor. 17 Aralık olmasaydı sayın Kılıçdaroğlu ne söyleyecekti? Yani geçmişte böyle çok iyi bir başarıları var, bunu mu anlatacaktı, yoksa halka umut veren bir projeleri var onu mu anlatacaktı? Hayır. Sayın Bahçeli yine idare ederdi. İşte bizi ihanetle, hıyanetle suçlardı. 'Bölüyorlar' derdi. PKK, Apo, KCK, çözüm süreci, idare edecekti Bahçeli. Ama CHP ne söyleyecekti? Şimdi bu negatif propaganda siyasetin seviyesini düşürüyor" şeklinde konuştu.
"Etnik siyaset yapanların oy oranı yüzde 20 civarında"
Türkiye'de etnik siyaset yapanların oy oranının düşük olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Çelik, "Bakın bu Türkiye açısından bir talihtir. BDP yüzde 5,7-6 civarındadır, artmıyor oyu. MHP 13 ile 15 arasında gidip geliyor. Birisi etnik Türkçülük yapıyor yani siyasal Türkçülük üzerinden siyaset yapıyor, birisi siyasal Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor. Bunun yüzde 21-22'ye çıkabilir ama daha öteye geçmemesi ülkemiz açısından büyük bir talih bence" diye konuştu. Çelik, "CHP'de genel başkan değişikliği yapılmalı mı?" sorusuna, "Bu CHP'nin kendi problemidir. Türkiye'de başarısız olanların, 'Ya ben başarısızım, yerime başkası gelsin' diye bir alışkanlığı yok maalesef. CHP'de bu hiç yok. Ama taban bunu zorlar mı, kendi içlerinde ne yaparlar, o CHP'lilerin problemi, biz işimize bakıyoruz" cevabını verdi.  
Partisinin 2002 yılından bu yana seçimlerde gösterdiği başarının muhalefet tarafından hazmedilemediğini savunan Hüseyin Çelik, "Hiçbir başarı tesadüfi değildir, başarı ter kokar. 2002'de birinci seçimde 'Bu konjonktüreldir', ikinci seçimde 'Şanstır', üçüncüsünde 'Talihtir' dediler. Seçimlerin sonuçlarını şansla, talihle, kaderle, kısmetle, konjonktürle falan filan izah edemezsiniz. 8 kere üst üste bir siyasi hareket sandıkta başarı sağlıyorsa, hakkını teslim edin, şapka çıkarın" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...