Tgrt Haber
18 Nisan 2014 13:35

Ala, 'Türkiye'ye yakışacak adımlar atıyoruz'

İçişleri Bakanı Ala, MİT Yasası'na ilişkin 'Darbe mevzuatlarının ortaya koyduğu düzenlemeleri demokratikleştiriyoruz' dedi.

Ala, 'Türkiye'ye yakışacak adımlar atıyoruz'
İçişleri Bakanı, Efkan ala, ak parti, türkiye, mit yasası, darbe mevzuatları

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefetin, 1 Mayıs için Taksim konusunda muhalefetin ısrarı bulunduğunun anımsatılması üzerine Ala, "Biz, 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamı içerisinde vatandaşlarımızın güvenliğini de devlet olarak sağladığımız bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Bu hükümet döneminde 1 Mayıs tatil edilmiştir, bayram olarak ilan edilmiştir, ilk defa Taksim'de kutlanmasına izin verilmiştir ama biz vatandaşlarımıza çok daha güzel imkanları olan Yenikapı Meydanı'nı inşa ettik ve sunduk. Daha başka meydanlar var. Başka bir sendikamız da başka bir meydanımızda, belirlenmiş meydanda kutlamayı yapıyor" diye konuştu.  
Ala, demokratikleşme paketiyle bundan sonra tespit edilecek meydanların tespiti sürecinde sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinin alınması kuralını getirdiklerini, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, bayram kutlamalarının çok daha iyi, şık bir ortamda yapılması için bütün düzenlemeleri ve tedbirleri aldıklarının altını çizerek, "Burada tek birimin ya da sendikanın ya da başka birkaç sendikanın talebiyle bütün vatandaşlarımıza sorun üretecek bir kararı istemek doğru değil, vermek de doğru değil. Bir yasaklama yok, bunun açıkça adını koyalım. Zaten orası kutlama yeri değil. Kutlama yeri olarak belirlenmiş yerlerde de bu talep edenler bu platformlar gelip gayet nezih bir biçimde, şık biçimde 1 Mayıs Bayramlarını kutlayabilirler. Orası da Yenikapı'dır, Maltepe'dir, başka bir sendikamız da Kadıköy'de kutlayacaktır, onun için adını doğru koymak gerekir. Süreçlerde onların da görüşleri alınarak, kamu otoritesi tarafından belirlenecektir" değerlendirmesini yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...