Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2014 15:19

'Devletin şefkat eli kimsesiz Suriyeli çocuklara değecek'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Türkiye'ye sığınan 12 yaş üstü kimsesiz Suriyeli çocuklar için yerleşim alanları oluşturacaklarını söyledi.

'Devletin şefkat eli kimsesiz Suriyeli çocuklara değecek'
Devletin şefkat eli, kimsesiz Suriyeli çocuklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçan çok sayıdaki yetim çocuğun Türkiye'ye geldiğini belirtti. Anne ve babasını kaybeden Suriyeliler için yeni bir çalışma başlattıklarını hatırlatan İslam, "Ülkemize sığınan 12 yaş üstü kimsesiz Suriyeli çocuklar için yerleşim alanları oluşturacağız. Bu çocuklarımızı kamp yakınlarında hazırlayacağımız yerleşim yerlerine alarak sorunlarını çözmeye çalışacağız" dedi. Konuyla ilgili müracaatların Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerine yapılacağını hatırlatan İslam, proje kapsamında çocuk sayılarına ilişkin veri almaya başladıklarını ifade etti. Başvuru sayısına göre kapasiteyi artırabileceklerini vurgulayan İslam, şunları kaydetti:
"Ne kadar çocuk alacağımıza dair sayı ve sınır yok. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından bilgi alıyoruz. Elimizden gelen en iyi hizmeti ve bakımı vermeye çalışacağız. Bu çocukları grup terapisine sokmak çok daha faydalı olabilir. Çocuklara nasıl bir rehabilitasyon uygulamamız gerektiğine uzman ve psikologlar karar verecek. Belki onları grup olarak barındırmamız daha iyi olabilir." Suriye'de yaşanan büyük dramın Türkiye sosyolojisi açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan İslam, "Sokaklarda birden bire sahipsiz başıboş çocuklar oluştu. Tabi bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. O çocukların yüksek menfaati ve medeniyet anlayışımız açısından bu sorunu çözmemiz lazım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...