Tgrt Haber
14 May 2014 11:07

Işık, 'Üzerimize düşeni yapacağız'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 'Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için alınması gereken ilave ne tedbir varsa üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyorum' dedi.

Işık, 'Üzerimize düşeni yapacağız'
fikri ışık, bakan ışık'tan açıklama, maden ocağı faciası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Soma'da maden ocağındaki yangın konusunda, bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını Allah'tan dilediğini belirterek, "Yaşanmaması için de alınması gereken ilave ne tedbir varsa alınması noktasında da üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyorum" dedi. Işık, Türk Standardları Enstitüsü Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soma'da maden ocağındaki yangına ilişkin sorular üzerine Işık, dün yaşanan elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına da sabır, metanet ve başsağlığı diledi. Bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını Allah'tan dilediğini belirten Işık, "Yaşanmaması için de alınması gereken ilave ne tedbir varsa da üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyorum. Tekrar milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.  
İhmal iddialarının hatırlatılması üzerine de Işık, olayın şu anda çok yeni olduğunu ve birinci önceliğin, yerin altında kalan madencilerden sağ çıkarılma imkanı olan herkesi bir an önce sağ çıkarmak olduğunu bildirdi. Bu yerine getirildikten sonra diğer konuların hepsinin en ince detayına kadar değerlendirileceğini vurgulayan Işık, şunları kaydetti "Aldığımız ilk bilgilere göre bu ocak, 3 kez çok sıkı denetlenmiş. En son mart ayında çok sıkı bir denetimden geçmiş. Dolayısıyla şu anda ihmal iddiası için daha mutlaka çalışma yapılması gerekir ama dediğim gibi çok ağır, üzücü ve milletimizi derinden yaralayan bir kaza. Dileriz bu son kaza olur maden ocaklarımızda. İnşallah böyle bir acıyı milletimiz bir daha yaşamaz." Bakan Işık, madenin içinde şu an kaç kişinin olduğu sorusunu yanıtlarken de şu anda kamuoyuna yansıyanların dışında bir bilgisinin olmadığını bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...