Tgrt Haber
30 May 2014 15:46

Erdoğan, 'TANAP sadece ticari bir proje değil'

Başbakan Erdoğan, Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak TANAP projesinde Türkiye'nin payını artıran imza törenine katıldı.

Erdoğan, 'TANAP sadece ticari bir proje değil'
başbakan erdoğan,tanap,konuşma,şah deniz doğalgaz,

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;Türkiye olarak enerji güvenliğinin sağlanması açısından üretici ve tüketici işbirliğine önem veriyoruz.Dost ülke Azerbaycan ile Doğu-Batı koridorunu geliştirdik. 2012'den bu yana TANAP açısından önemli gelişmeler yaşandı.Şahdeniz sahasında üretilen 6 milyar m3'lük doğalgaz Türkiye'ye satılacak. Onun dışında bu hat ile Türkmen gazının Batı piyasasına Türkiye üzerinden ulaştırılmasını istiyoruz.TANAP geleceğe yönelik bir projedir. Başta Ukrayna olmak üzere son gelişmeler dayanışma içindeki hatların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.Ülkemizin 21 ilin içinden geçecek olan projenin inşaatında oluşacak ekonomi de illerimize fayda sağlayacak.Biz TANAP'ı ticari bir proje olarak görmüyoruz.  Bu proje Avrupa ile uzun yıllar sürecek bir birlikteliği de sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...