Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2014 14:00

O isim Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım. Kim nerde ne yazarsa yazsın ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur” dedi.

O isim Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mı?
devlet bahçeli,cumhurbaşkanlığı,aday,GÜNCEL,mhp genel başkanı,

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 16 Mayıs'ta başlattığı 'çatı aday' görüşmelerine devam ediyor. 'Çatı aday' görüşmeleri kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliğini ziyaret eden Bahçeli, bazı basın yayın organlarında kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağına yönelik haberlere de cevap verdi. Bahçeli, bazı basın yayın organlarında yer alan Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili haberlere ilişkin şu cevabı verdi:
“Bugün ki ziyaretimizin aşamalarında kişilendirmeler bulunmamaktadır. Sorularla bizi kişilendirme aşamasına çekmenizi doğru bulmam. Ama MHP Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı sürecinin başladığı günde partimizin icra organı olan Başkanlık divanı, genel kuruldan sonra en önemli yürütme kurulu kabul ettiğimiz merkez yönetim kurulu ve teşkilatımızın omurgası diye nitelendirdiğimiz il başkanları toplantısında genel başkan olarak hiçbir şart altında Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım. Kim nerde ne yazarsa yazsın ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur.
“ÖZELLİKLE TERÖR TIRMANDIRILMAK İSTENMEKTEDİR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ülkücü hareketin mensupları hiçbir şart altında, hiçbir grupla çatışma eğilimi içinde bulunmayacaktır. Böyle bir olay MHP ve ülkücü hareketin muhatabı kabul edilemez” dedi.Bir gazetecinin, “Gaziosmanpaşa’da Ülkücüler ile HDP’liler arasında olduğu iddia edilen bir gerginlik vardı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine Bahçeli şu cevabı verdi:
“Gaziosmanpaşa’da, İstanbul’da ve Güneydoğu Anadolu’da çok önemli gelişmeler vardır. Buraya bütün siyasi partilerimizin duyarlı olması gerektiği ve iktidarın çok daha duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle terör tırmandırılmak istenmektedir. Burada basına çok büyük sorumluluk düşüyor. Hangi grubun kiminle çatıştığını nitelendirirken sağdan soldan duyulan bilgilerle şu gruplar arasında oluyor diye bir iddia da bulunmak, o grupları tahrik etmek ve grupları olayların arasına çekmektir ve Türkiye’nin bir anarşi ortamına sürüklenmesinin arzulanma ifadesi olarak değerlendirilebilir. Onun için bu soruları sorarken de çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle de güvenlik kuvvetlerinin bu konuda çok duyarlı olmalarında ve bu çatışmaları önce önleyecek, sonra da sebeplerini arayacak davranışlar ortaya koymalarında yarar vardır. Ülkücü hareketin mensupları hiçbir şart altında, hiçbir grupla çatışma eğilimi içinde bulunmayacaktır. Böyle bir olay MHP ve ülkücü hareketin muhatabı kabul edilemez. MHP ve ülkücü gençlik Türkiye’de demokrasi içerisinde, halkımızın iradesi ile sorunları çözme gayreti içerisindedir. Eğer Türkiye’de bir iç çatışmayı, gerilim stratejisini arzulayanlar Milliyetçi ülkücü gençliği dahil etmek suretiyle tarihi bir hataya girmemelerinde gerek olduğu kanaatindeyiz. Bu gibi konuları gerçeğe inmeden, doğruları bulmadan değerlendirmek yanlıştır.”
Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın muhalefet partilerinin “çatı aday” görüşmeleri için söylediği sözlere ilişkin Bahçeli, “Biz o seviyeye çekmeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi o seviyeye düşmez” dedi.

O isim Cumhurbaşkanlığı için aday olacak mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...