Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2014 12:09

Babacan, 'Taahhüdümüze yönelik talep yok'

Babacan, Türkiye'nin IMF'ye 5 milyar dolar taahhütte bulunduğunu, şimdiye kadar IMF'nin bu taahhüde yönelik talebi olmadığını belirtti.

Babacan, 'Taahhüdümüze yönelik talep yok'
ali babacan, türkiye, ımf, taahhüt

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin IMF'ye 5 milyar dolar taahhütte bulunduğunu, şimdiye kadar IMF'nin bu taahhüde yönelik talebi olmadığını belirtti.  Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, 2012 yılı başından bu yana süren IMF kaynaklarının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, başta G-20 ülkeleri olmak üzere, bir grup ülke tarafından toplam 456 milyar ABD Doları taahhütte bulunulduğunu ifade etti.  Merkez Bankası'nın da bu çerçevede 5 milyar ABD Doları taahhütte bulunduğunu anlatan Babacan, "Taahhütler, IMF'nin esas kaynaklarının olası bir küresel/bölgesel kriz sırasında Fon kaynaklarına olan talebi karşılamakta yetersiz kalması durumunda ülkelerden talep edilecektir. Halihazırda taahhüdümüze yönelik bir talep bulunmamaktadır" dedi.  
Türkiye'nin taahhüt ettiği kaynağın kısmen ya da tamamen kullanılması durumunda azami geri ödeme vadesinin 10 yıl olduğunu belirten Babacan, IMF'nin kaynak ihtiyacının devamı halinde Merkez Bankası'nın uygun görüşü alınmak kaydıyla vadenin 15 yıla kadar uzatılmasının mümkün olacağını kaydetti. Babacan, Türkiye'nin acil bir ödemeler dengesi ihtiyacı olması durumunda ise IMF'ye sunulacak kaynakların Merkez Bankası'na hemen geri ödeneceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...