Tgrt Haber
16 Haziran 2014 11:10

Rasmussen'den rehine çağrısı

Rasmussen, Musul'da Türklerin alıkonulmasını kınadığını belirterek, 'Alıkonulanların serbest bırakılması çağrısı yapıyorum. Ümit ediyorum, zarar görmeden serbest bırakılırlar' dedi.

Rasmussen'den rehine çağrısı
NATO, Rasmussen, IŞİD, ırak, ahmet davutoğlu,

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, IŞİD'in Irak'ta birçok bölgeyi ele geçirdiği bir dönemde Ankara'ya geldi. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüştü. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ziyaretin doğru bir zamanda yapıldığını söyledi. NATO'ya teşekkür eden Davutoğlu, bölgedeki son gelişmelere dikkat çekerek, “NATO'nun her zamankinden daha etkin bir çalışma yürütmeli. İşbirliğimizin artarak devam etmesi bir zarurettir” dedi. Toplantının “son derece yapıcı olduğunu" ifade eden Rasmussen de, bu nedenle Davutoğlu'na teşekkür etti.
Türk konsolosluğuna yapılan baskını değerlendiren Rasmussen, şu ifadeleri kullandı: “Irak'taki gelişmeleri büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Musul'da Türk konsolosluğu personelinin alıkonulmasını kınıyorum. Alıkonulan personelin serbest bırakılması çağrısı yapıyorum. Ümit ediyorum, zarar görmeden serbest bırakılırlar. Musul'daki baskının meşru bir dayanağı yok.” Rasmussen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelecek. NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in programı veda ziyareti olarak daha önceden planlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...