Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2014 10:07

CHP'li vekilden sert 'çatı aday' eleştirisi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin eleştiri dolu açıklamalarda bulundu.

CHP'li vekilden sert 'çatı aday' eleştirisi
CHP, Konya, Milletvekili Atilla Kart, çatı adayı, ekmeleddin ihsanoğlu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin, "Süreç maalesef halka ulaşacak ve sağlıklı bir şekilde yönetilemiyor. Sayın İhsanoğlu'nun birikimine, potansiyeline rağmen her nedense kendisini ifade etmekte yeterince verimli, başarılı olamadığını görüyorum" dedi. Kart, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına başladığının hatırlatılarak, "Nasıl buluyorsunuz, süreç nasıl gidiyor?" sorusu üzerine, sürecin daha sağlıklı, verimli yürütülmesi adına düşüncelerini ve gözlemlerini paylaşmak istediğini vurguladı. Propaganda sürecinin doğru ve etkili yönetilmediğini gördüğünü ifade eden Kart, hiç kimsenin üstüne alınmaması, ülkenin geldiği kritik aşama ve tarihi süreçte bu gözlemleri bu kaygılarını ifade etmesi gerektiğini belirtti.
Bunları doğrudan Genel Başkan ve muhataplarıyla paylaştığını ifade eden Kart, şunları söyledi: "Süreç maalesef halka ulaşacak, sağlıklı bir şekilde yönetilemiyor. Sayın İhsanoğlu'nun birikimine, potansiyeline rağmen her nedense kendisini ifade etmekte yeterince verimli, başarılı olamadığını görüyorum. Toplum şu mesajı bekliyor. Bu sadece CHP tabanının beklentisi nedir? Cumhuriyetin kazanımları, laiklik vurgusu, kadın erkek eşitliği, kadın hakları, hukuk devrimi bu sözleri duymak istiyoruz. Bunlar son derece önemli, hayati, vazgeçilmez kazanımlarımızdır bizim. Bunların vurgulanması gereğini ifade ediyorum. Sayın İhsanoğlu'nun bir Kürt sorunu, Alevi sorunu konusunda daha net ifadelerle bu tabloyu değerlendirmesi gerekir. Bir partinin programından söz etmiyorum. Bütün bu bulguları ve elbette Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tümünü hedefleyerek bir demokrasi manifestosunun ortaya konulması gereğini, zorunluluğunu, çerçevesini bunu ifade etmek istiyorum. Kaygımı da ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki Sayın İhsanoğlu bu iki temel çerçeveyi tamamlayacaktır, tamamlamak durumundadır."
İhsanoğlu 'nun dün akşam katıldığı bir programda Kürt ve Alevi sorunu konusundaki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Kart, "İzledim, tatmin olmadım. Çok açık olarak söylüyorum yeterli değil. O çerçeveyi daha net, bütüncül bir şekilde, temel hak ve özgürlükler, demokrasi, insan hakları boyutlarıyla... Diyanet konusuna temas etti, biraz daha açmasını bekliyorum" diye konuştu. Bütün bunların bir "demokrasi manifestosuyla" ortaya konulması gerekliliğine işaret eden Kart, şu ana kadar bu manifestoyu göremediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...