Tgrt Haber
26 Aralık 2013 12:13

Bayraktar, 'Bu dava için yoluma devam edeceğim'

Görevini İdris Güllüce'ye devreden Bayraktar, '40 yıldır içinde bulunduğum bu davanın yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğim' dedi.

Bayraktar, 'Bu dava için yoluma devam edeceğim'
çevre ve şehircilik bakanlığı, idris güllüce, erdoğan bayraktar, tevir teslim,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanan İdris Güllüce, görevi Erdoğan Bayraktar'dan devraldı. Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Bayraktar, 6 Temmuz 2011'de kurulan Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeniden yapılandığını söyledi. "Vatan eksenli, üretim eksenli, heyecanlı, üretken ve titiz bir yapı oluşturduk" diyen Bayraktar, şöyle devam etti:
"Bu çerçevede yaklaşık 2,5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevini, kıymetli arkadaşım İdris Güllüce'ye devrediyorum. Öncelikle kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Sayın Güllüce'nin bilgi birikimi, tecrübesi, şahsiyeti ve karakteriyle ülkemiz ve milletimiz için son derece başarılı çalışmalar yapacağına yürekten inanıyorum. Son derece bu bakımdan mutluyum, sevinçliyim. Yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanımıza, partimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de 40 yıldır içinde bulunduğum bu dava ve kutsal yürüyüşün yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğimi de ifade etmek istiyor, hepinize saygılar sunuyorum." Güllüce ise Bayraktar'a iltifatlarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Bakanlığın bugüne kadar yürüyen hizmetlerini aynı şekilde devam ettireceklerini bildiren Güllüce, "Sizlere daha henüz Bakanlığın hiçbir yerinde bulunmamış bir adam olarak fazla uzun bir şey söylemem mümkün değil. Ancak daha çok beraber olacağız. Ben sizlerle sık beraber olmayı ve sizlere Bakanlığın yaptığı işlerle ilgili çoğu kez bilgi vermeyi düşünen birisiyim" diye konuştu. Bayraktar'a bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Güllüce, "Türkiye'nin bu hızlı gidişinde bir zerrecik hepimizin emeği varsa kendimizi mutlu hissederiz. Allah milletimizin, memleketimizin yardımcısı olsun. Aydınlık Türkiye'de hep beraber yürüyeceğiz" dedi. Erdoğan Bayraktar, gazetecilerin "Resmi Gazete'de istifa yerine görevden alındığının belirtildiği" yönündeki ifadeleri üzerine, "Önemli şeyler değil onlar" dedi. Bayraktar, gazetecilerin "Yol arkadaşlığınızın bu şekilde sonlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna yanıt vermezken, Güllüce ise "Gayet dostane bir durum, her şey çok güzel olacak" diye konuştu. 

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...