Tgrt Haber
30 Aralık 2013 07:52

'CHP İstanbul İktidara Hazırlık Merkezi' açıldı

Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'u alacağız, Türkiye'ye temiz siyaseti getireceğiz, kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yiyenden hesap soracağız' dedi.

'CHP İstanbul İktidara Hazırlık Merkezi' açıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,istanbulu alacağız,kul hakkı yemeyeceğiz,,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u alacağız, Türkiye'ye temiz siyaseti getireceğiz, kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yiyenden hesap soracağız, her yurttaşın derdiyle ilgilenmeyi namuslu bir görev kabul edeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının da içinde bulunduğu "CHP İstanbul İktidara Hazırlık Merkezi"nin açılışındaki konuşmasına, "Bugün İstanbul'da 9 şiddetinde bir deprem oldu. Adı 'halkın depremi' Halk temiz siyaset istiyor, hırsızlık istemiyor, kul hakkı yiyeni affetmek istemiyor, kendi çıkarlarının korunmasını istiyor. Ben yaşamımı halka feda eden bir liderim, yaşamım size feda olsun" sözleriyle başladı.
Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin temiz, düzgün, kul hakkı yemeyen siyasete ihtiyacı olduğunu belirterek, İstanbul'a 20 yılda yaklaşık 200 milyar dolar para harcandığını anlattı. Kılıçdaroğlu, "Nereye gitti bu paralar, sormayacak mıyız? Soracağız, Trafik sorununu 20 yılda çözmediler ama size sözüm var, size akdim var, Sarıgül, 5 yıl içinde İstanbul'un trafik sorununu çözecek" diye konuştu. El ele, kol kola, omuz omuza, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için çalışacaklarını, zalimin karşısında, mazlumun yanında olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, hiçbir yurttaşı ötekileştirmediklerini söyledi.3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'un, dünyanın en güzel kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un kimliğini yok ettiler, İstanbul'u rant alanına dönüştürdüler, İstanbul'dan beslendiler. Onların hortumlarını kesmek, İstanbullu'nun elinde. Hortumlarını kesin, Türkiye Cumhuriyeti tarihine, Türk demokrasisine en büyük katkıyı yapın sevgili İstanbullular" diye konuştu.  Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, cadde cadde, sokak sokak gezerek, olayları kapatmak istediğini savunarak, "Buna izin vermeyeceğiz. Kul hakkı yiyenden hesap sormak, benim boynumun borcudur" dedi.Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin ayrı ayrı görevleri bulunduğunu belirterek, vatandaşlara, "Benim görevim var. Gideceksiniz kahvede, lokantada anlatacaksınız. Sizin de göreviniz var. Bütün mütedeyyin, dindar yurttaşlarıma sesleniyorum: Düne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'ne şu veya bu şekilde oy verdiniz. Herhangi bir partiye oy veren yurttaşımı hiçbir zaman suçlamadım. Demokrasi içinde bunu olağan bir gelişme kabul ettim. Ama ilk kez elinizi vicdanınıza koyun ve sandığın başına öyle gidin. Kul hakkı yiyene oy verirseniz siz de o günaha ortak olursunuz. Bunu size söylemeyi bir boyun borcu olarak kabul ediyorum" diye seslendi."Cemaatle iktidar çarpışıyor" şeklide ifadeler kullanıldığına değinen Kılıçdaroğlu, "Ben cemaat falan ya da başka bir şey anlamam. Benim anladığım şu: Ülkeyi kim yönetiyorsa, benim muhatabım odur. Devletin içinde çete varsa, 11 yıldır neden sesin çıkmadı, neden konuşmadın? Yolsuzluğun ortaya çıkınca mı çete aklına geliyor? Sen çete reisisin ve bu milletin tüyü bitmemiş yetiminin hakkını yiyorsun" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...