Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2014 17:09

Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'Başbakan' sloganlarıyla karşılandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Bayburt’ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'Başbakan' sloganlarıyla karşılandı
dışişleri bakanı,ahmet davutoğlu,başbakan,bayburt,

Helikopterle Gençosman stadyumuna indikten sonra, Yoğun bir kalabalık tarafından “Başbakan Davutoğlu” sloganları eşliğinde Valiliği ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Valilik balkonundan halka hitap ederek şunları söyledi.

“Muhabbetiyle, sevdasıyla, yiğitliğiyle Anadolu’muzun kalesi Bayburt’umuzun değerli hemşerileri, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allahın selamı üzerinize olsun. Uzun zamandır Milletvekilimizle, İl Başkanımızla, Belediye Başkanımızla Bayburt’umuza ziyareti planlıyorduk, ama dış politikadaki bazı acil gelişmeler bizim bu ziyaretimizi erteledi. Geçen partimizin resepsiyonunda il başkanımıza, milletvekilimize söyledim, Bayburt’a bir ziyaret borcumuz var, en kısa zamanda ödeyelim' dedim ve Rabbime hamdolsun ki bu borcumuzu ödemek imkanı nasip oldu. Bayburt’un gönlümüzde ayrı yeri var. Yiğidimizin harman olduğu yerdir. Anadolu’muzun sevdasının, aşkının terennüm ettiği yerdir. Bayburt ayaktaysa Anadolu’muzun yaylası, kalesi sağlam ellerde demektir. Bayburt Anadolu'nun hep bir kalesi, bir muhabbet deryası oldu. Bizimle buluşma konusunda bu kadar muhabbetle beklediğiniz için size bir kere daha teşekkür ediyorum.”

Bayburt'un ayrı sebeple daha ziyareti fazlasıyla hak ettiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yüzde 80. Allah razı olsun. Gerçekten Bayburt bu anlamda öylesine işaret fişeği çaktı ki, sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması için en önemli mesajı Bayburtlular verdi. Bayburt'a teşekkür borçluyuz. Öğleyin Sayın Cumhurbaşkanımızla Artvin'den görüştüm, 'Bayburt'a gideceğiz, sizin de selamınızı ileteceğim' dedim. 'O güzel diyara selam olsun' dedi. Muhabbetlerini, selamlarını iletmemi istedi. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra kendisi de bizzat gelip size teşekkür edecek. Çünkü siz her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah bu diyarları her zaman Ezan-ı Muhammedi ile şereflendirsin. Bu diyarlardaki al bayrağımızı hiçbir zaman en yüce makamlardan indirmesin. Dünyanın her yerine al bayrağı taşırken Bayburt'un güvencini, inancını ve bize inancını da taşıyoruz. Allah şahittir ki, Bayburt bu şekilde ayakta oldukça, bize muhabbetle bağlandıkça hiçbir zorluk karşısında dünyanın hiçbir yerinde ayağımız titremeyecek. Bir an dahi hakkın ve adaletin sözcüsü olma konusunda tereddüt etmeyeceğiz. Emin olun ki, ister Kırgızistan'da, Özbekistan'da, Kaşgar'da, Urumçi'de kardeşlerimizle soydaşlarımızla kucaklaşırken olsun, ister Gazze'de oradaki mazlum kardeşlerimizle, Somali'de Afrika'da teni farklı ama yüreği Anadolu'yla atan kardeşlerimizle kucaklaşırken olsun, isterse Saraybosna'da Aliya İzzetbegoviç'in mirasını temsil ederken olsun hep arkamızda Bayburt'u, Anadolu'yu hissediyoruz. Anadolu'nun yiğit insanlarının desteğini duasını arkamızda hissediyoruz. Sizin bu desteğiniz varken dünyanın her yerinde başımız diktir. Hiçbir zorluk karşısında boyun eğmedik.

Rabbimin huzurunda rükuda eğilen bu baş, Allah'ın izniyle hiçbir başka otorite karşısında eğilmeyecektir. Çünkü Bayburt'un yiğit insanları bizimle. Anadolu'nun aşk ve muhabbet dolu insanları bizimle. Size dünyanın her köşesinden, mazlumlardan selam getirdim. Arakan'ın selamını alın. Onlara sizin adınıza 'esselamüaleyküm' dediğimde binlerce kişi sizin selamınızı almıştı. Onlara selamlarını Anadolu'ya ileteceğime söz vermiştim. Allah'ın selamı dünyanın mazlumları üzerine olsun. Selçuklu'ya, Osmanlı'ya beşiklik eden bu diyarlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, inşallah onurlu bir geleceğe hazırlanıyor. 2023 vizyonumuzda, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu başarısıyla sizlerin desteğiyle emin bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Allah sizin duasını desteğini bizden eksik etmesin. Daha nice günlerde beraber olacağız inşallah."

Konuşmalarını tamamlamasının ardından kısa bir süre valilik makamında bulunan protokol üyeleri ile sohbet eden Bakan Davutoğlu’na ziyaret anısına Vali Mükerrem Ünlüer tarafından ilimiz Aydıntepe ilçesinde genç kızlarımız tarafından üretilen el emeği göz nuru ile üretilen işlemeli çini vazo hediye edildi.

Daha sonra valilik Şeref defterine; “Anadolu’muzun, kadim medeniyet havzamız haline dönüşmesinde, merkezi bir konuma sahip olan güzel Bayburt’umuzu ziyaret etmekten ve yiğit Bayburtlu kardeşlerimle buluşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum Şehrimizin manevi mimari Abdulvehap Gazi Hz. Ve güzel Türkçemizin öncüsü Dede Korkut’un tarihi mirasına sahip çıkmak hepimiz için ulvi bir vazifedir.

Bu vazife bilinci ile çalışan Bayburt Valimize ve bütün Bayburtlu kardeşlerimize misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diyerek duygularını aktaran bakan Davutoğlu, Belediye Başkanlığını ziyaret etmek üzere Valilik makamından ayrıldı.

BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI METE MEMİŞ, BAKAN DAVUTOĞLU'NDAN BAYBURT İÇİN 'POZİTİF AYRIMCILIK' İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti. Artvin’den Bayburt’a gelen Davutoğlu helikopterle indiği Gençosman Stadı’nda karşılandı. Programına Bayburt Valiliği ziyaretiyle başladıktan sonra Valilik balkonundan halka hitap eden Bakan Davutoğlu daha sonra Bayburt Belediyesi’ne geçti. Bakan Davutoğlu’na belediye girişinde plaket veren Başkan Mete Memiş’in oğlu Mehmet Oğuzhan Memiş, bir de sürpriz yaparak Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Sakarya Türküsü’ adlı şiirini ezbere okudu.

“Çoruh kenarında Sakarya Türküsü, tebrik ediyorum” diyerek 10 yaşındaki Mehmet Oğuzhan Memiş’i ilgisinden dolayı teşekkür eden Bakan Davutoğlu daha sonra Başkan Memiş tarafından makam odasında ağırlandı. Ziyarette Bayburt hakkında genel bilgi veren Başkan Memiş, Bayburt’a hizmet noktasında isteklerde bulundu.

Konuşmasına, altyapı çalışmalarının İller Bankası’ndan alınan krediyle devam ettiğini ve Bayburt’un üstyapı çalışmaları için devletin desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek başlayan Başkan Memiş, “Bayburt'umuz bugüne kadar canından aziz bildiği devletine hep veren olmuştur. Devleti Bayburt'tan, Bayburtlu’dan her ne istemişse sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilmiş kadim bir şehirdir. Bu anlamda bugün Bayburt'umuz zatı alinizden ve cumhurbaşkanımızdan dün olduğu gibi bugün de sizleri daha çok yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Biz buna pozitif ayrımcılık diyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

“BAYBURT DEVLETİNE HEP VEREN OLMUŞTUR”

Başkan Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın bakanım, Bayburt'umuz tarihinin bütün dönemlerinde hakkın ve mazlumun yanında yer almıştır. Bu bakımdan Bayburt 10 Ağustos’ta da hakkın, doğrunun ve mazlumun yanında yer alarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bütün dünya Müslüman’larının, bütün dünya Türk’lüğünün, bütün mazlumların sesi olan dışarıdan gazel okuyanlara söz söyletmeyen, dışarıdan ülkemizi bölmek adına gürültü ve patırtı yapanlara, okyanus ötesinde beddua edene Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle ‘durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak’ diyebilmiş olan ve demeyi devam ettirecek ikinci milletvekilimizi, uzun adamı, milletin adamını cumhurun başkanlığına en yüksek oy oranıyla göndermenin gururunu yaşıyoruz.

Bu bakımdan nicelik olarak değerlendirdiğimiz zaman küçük ama nitelikleriyle değerlendirdiğimiz zaman büyük olan Bayburt'umuz bugüne kadar canından aziz bildiği devletine hep veren olmuştur. Devleti Bayburt'tan, Bayburtlu’dan her ne istemişse sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilmiş kadim bir şehirdir. Bu anlamda bugün Bayburt'umuz zatı alinizden ve cumhurbaşkanımızdan dün olduğu gibi bugünde sizleri daha çok yanında görmeyi arzu ediyoruz. Ve ben inanıyorum ki Bayburt ve Bayburtlu bunu hak etmiştir. Cüretimi bağışlayın bunları hoşgörünüze sığınarak ifade ettim.”

ÜST YAPI BEDELİNİ DEVLETİMİZDEN TALEP EDİYORUZ”

“Sayın bakanım Bayburt çok ciddi bir çalışmanın eşiğindedir. Alt yapısı olmayan şehirlerin kentleşmesinin mümkün olmayacağı kanaatiyle benden önceki başkanıma teşekkür ediyorum, ihalesi yapılmış olan kanalizasyon çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2014 yılının sonu itibariyle tamamlanacak ve su ihalemizde yaptık bugün yarın inşallah onunda çalışmaları başlayacak ve 2015 yılının sonu itibariyle tamamlanacaktır. Sayın Bakanım bu anlamda alt yapısı tamamlanan şehrimizin yol ve asfalt çalışmalarının tamamlanabilmesi için çok ciddi bir kaynağa ihtiyacımız var. Bayburt bütün bu çalışmaları İller Bankası’na borçlanarak yapıyor ama üst yapı bedelinin Bayburt'umuza sizlerden devletimizden talep ediyoruz. Biz buna pozitif ayrımcılık diyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Saygılarımla bunu size arz ediyorum.”

Bakan Davutoğlu ise “Bayburt için yapabileceğimiz hizmetleri milletvekilimizle, belediye başkanımızla, Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ihtiyaçlarınız konusunda işin takipçisi olacağız” dediği konuşmasında şunları söyledi: “Her şeyden önce ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Seçim başarısından dolayı kutluyorum. Her seçimde Bayburt yüzümüzü ak çıkardı. Onun için herkes kendini Bayburtlu addeder. Sayın cumhurbaşkanımız da bugüne kadar kendisini Bayburt’un ikinci milletvekili olarak zikrederdi. Bu ziyaretten sonra Bayburt kabul ederse bende üçüncü milletvekilinizim. Bölge ziyaretim programımda Bayburt’a gelmek benim için bir şarttır. İnşallah daha sık sık geleceğiz. Bayburt, nüfus ya da yüz ölçüm olarak küçük görülebilir ama Bayburtlunun mangal gibi yüreği ve muhabbeti herkesçe malumdur. Bayburt, bu toprakların kuzeyden ve doğudan kalesidir.

Helikopterle Kafkas dağlarından Anadolu yaylasına inerken çok duygulandım. Kuzeydoğusunda Kafkas dağları, güneyinde Anadolu yayları olan Bayburt, yukardan bakınca bir kilit gibi duruyor. Sanki buradan geçen herkes Bayburt’a hesap verecek. Erzurum’da da aynı görüntüyü gördüm. Bayburt, kötü niyetle geleni durdurur, iyi niyetle geleni muhabbetle bağrına basar. Ta 93 Harbi’nde Kafkas Cephesi’nde hep direnç noktasıdır. Aynı zamanda Bayburt Anadolu’nun da bir mihenk taşıdır. Her ilimizin apayrı bir kıymeti var. Artvin’de de Allah’ın lütfettiği çok güzel bir tabiat var. Ardahan ve Kars’ta derin bir kültürel izler var. Bayburt’ta her zaman ‘ben buradayım’ der.

Onun için Bayburt’u niteliği itibariyle değerlendirmek lazım. Hiçbir şehrimiz küçük değildir. Kültürel bir kimliğiyle, Dede Korkut’uyla, Abdulvahhap Gazisi’yle, İslam ve Türk kimliğinin bütün unsurları numune olarak Bayburt’ta var. Ne kadar Bayburtlu tanıdıysam hepsi mert, yiğit, her an mücadeleye hazır, suyu sert kendileri mert insanlardır. Allah bu anlamda Bayburt’u aziz eylesin. Bayburt’u aziz kılmak için Rabbimiz bizi vesile kılarsa biz de ondan onur duyarız. Bayburt için yapabileceğimiz hizmetleri milletvekilimizle, belediye başkanımızla, Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ihtiyaçlarınız konusunda işin takipçisi olacağız.” Başkan Memiş’in ehramdan üretilmiş hediyeler takdim ettiği Bakan Davutoğlu, belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek, parti mensuplarıyla bir araya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...