Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2014 13:18

Bakan Avcı'dan gündeme ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görev yerleri değiştirilen il milli eğitim müdürlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Avcı'dan gündeme ilişkin açıklama
milli eğitim bakanı, nabi avcı, avcı'dan açıklama, avcı'dan gündeme ilişkin açıklama,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni'nden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İl Milli Eğitim Müdürleri ve bakanlık müşavirlerinin görev değişikliğine ilişkin soru üzerine Avcı, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığında yapılmış ve yapılacak atamalar, çok önceden planlanmış ve doğrusu muhattapları tarafından da beklenen atamalardı. Biz özellikle bu yıl biliyorsunuz SBS'yi kaldırdık. Bunun yerine yeni bir uygulama başlattık. Bu gerçekten çok kapsamlı bir organizasyon gerektiriyor. O nedenle aslında bu atamaların yazın yapılması gerekiyordu. Fakat il milli eğitim müdürlerimizin kendi bulundukları yerde bu sınav organizasyonunu rahatça gerçekleştirebilmeleri için özellikle geciktirdik. Kendileri de bu gecikmenin nedenini biliyorlar."
İl milli eğitim müdürlerinin bir kısmının vekaleten, bir kısmının da görevlendirmeyle çalıştığını, bunun da özlük hakları konusunda sıkıntı oluşturduğunu aktaran Avcı, görevlendirmeyle ve vekaleten görev yapan il müdürlerinin, asaleten atanan müdürlerin özlük haklarına sahip olmadığını kaydetti. Bu nedenle il milli eğitim müdürleriyle yaptıkları toplantılarda, düzenleme konusunu kendileriyle paylaştıklarını ifade eden Avcı, değişikliklerin onların da talepleri olduğunu söyledi. Herkesin durumunu netleştirmek istediğini dile getiren Avcı, "İl milli eğitim müdürlerimiz  ve bakanlık müşavirlerimiz ve çalışanlarımızla ilgili, grup başkanlıklarımızla ilgili önceden planlanmış yer değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısımını uygulamaya koyduk, daha da koyacaklarımız var. Bunları son günlerin aktüalitesiyle nitelendirerek değerlendirmek doğru olmaz" diye konuştu. Ne kadar değişiklik olacağına ilişkin soru üzerine Avcı, il milli eğitim müdürlerinin büyük bir bölümünün, vekaleten veya görevlendirmeyle çalıştıkları için onların da durumlarını peyderpey değerlendirip, asaleten atanması uygun olanları asaleten atayacaklarını, yer değiştirmesi gerekenlerin yerlerini değiştireceklerini veya yerlerine yeni görevlilerin getirileceğini söyledi.
Ankara’da şube müdürlüklerinde görev değişikliği olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı,  "O da yine görevlendirmedir. Bakın bizde görevlendirme illerde valilik onayıyla yapılır. Dolayısıyla Ankara İl Müdürlüğünde yapılan şube müdürlerine ilişkin görevlendirme iptali meselesi de aynı çercevededir” diye konuştu. Bakan Avcı, dershanelere ilişkin takvimin netleşip netleşmediği ve bu ay içerisinde Meclis'e sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin soruyu da “Onun için çalışıyoruz büyük ölçüde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” şeklinde yanıtladı. Aralıkta dershanelerin fiziki ve beşeri altyapılarına ilişkin anketlerle ve görevliler aracılığıyla envanter çalışması yapıldığını hatırlatan Avcı, kaç dersiliğin bulunduğunu, müstakil bina mı olup olmadığı, öğretim kadrosunun durumu gibi bilgilerin derlendiğini belirtti. İlgili sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve dershane temsilcileriyle son bulguların paylaşıldığını aktaran Avcı, "Onlardan da görüşlerini aldık, görüşler değerlendirildikten sonra taslak çalışmamızı nihayetlendirip Bakanlar Kuruluna sunacağız. Takvim daha önceden öngördüğümüz biçimde aksamadan sürüyor. Gün söyleyemem ama bir hafta, 10 gün içinde bunların hepsini derleyip, toplayıp netleştirmiş oluruz" diye konuştu. Avcı, bazı dershane sahipleri ve işletmecilerinin fiziki altyapılarının, yurt olmaya da müsait olduğunu için dönüşülebilinecek kurum seçenekleri arasına yurtların da konulması yönünde talepleri olduğunu ifade etti.
Dershanelerle ilgili çalışmanın kamuoyla paylaşılıp paylaşılmayacağının sorulması üzerine Avcı,  "Gayet tabii. İlgili kamuoyuyla paylaşacağız. Daha önce hatırlarsanız geçtiğimiz ay içerisinde 4 büyük dershane derneğinin şemsiye kuruluşlarıyla toplantı yapmıştık. Orada kendileriyle bunu paylaştık. Bu önerileri aldıktan sonra taslağımıza nihai biçimi vermeden önce onlarla tekrar görüşeceğimizi söylemiştik. Nihai istişaremizi de onlarla daha önce konuştuğumuz şekilde yapacağız. Onu da bir hafta 10 gün içerisinde yaparız" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...