Tgrt Haber
05 Aralık 2014 10:20

Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TGRT Haber'in canlı yayınında yapılan son ankete göre partisinin oy oranını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı
başbakan davutoğlu, ak parti, anket, oy oranı,

TGRT Haber'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu son anketlere göre AK Parti'nin oy oranını açıkladı. Bütün partilerde düşüş yaşandığını fakat Ak Parti'de yükselil olduğunu kaydeden Davutoğlu, "AK Parti'nin oyu 48,5 ile yüzde 51,5 bandı arasında" dedi. Başbakan şunları söyledi: "Bütün partilerde düşüş eğilimi var, AK Parti'de yükseliş eğilimi var. AK Parti var olan oylarını muhafaza ediyor, yüzde 48,5 ile yüzde 51,5 bandı arasında."
"Hiçbir zaman baraj korkumuz olmadı"
AK Parti yeni kurulduğunda, 14 ay sonra iktidar olacağını düşünerek kurulmadığını vurgulayan Davutoğlu, partinin iktidar hedefiyle kurulduğunu fakat o dönem erken seçime gidilip gidilmeyeceğinin belli olmadığını hatırlattı. Davutoğlu, seçim barajının o dönem de var olduğunu aktararak, şunları söyledi: "Yeni kurulan bir parti olarak da 'Aman barajlar kalksın' diye bir şey yapmadı. Çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde kendine güveniyordu, 'Ben iktidar olurum' diyordu. Kendine güvenen bir parti olarak hiçbir zaman barajın arkasına da saklanmadık, barajdan da korkmadık. 2001 Ağustos ile 2002 Kasım arasında bir muhalefet partisi olarak, barajı bahane göstermeden halka ulaşmaya çalıştık ve başarılı olduk. Sonra da barajın arkasına saklanmadık. Aldığımız oy oranları herhangi bir şekilde baraj dolayısıyla alınmış oy oranları değil.  Milletvekili dağılımını koysak bile yüzde 50'yi yakalamış Türk siyasetinde kaç parti var, yüzde 48,5 yüzde 49'ları yakalamış? 2011 seçimlerinde geldiğimiz düzey belli. Dolayısıyla AK Parti olarak bu konuda herhangi bir kaybımız yok." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...