Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2014 13:54

Atalay, 'Çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor'

Beşir Atalay, 'Çözüm sürecine dönük pek çok yerde provokatif gelişmeler oluyor. Biz onların farkındayız ama çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor' dedi.

Atalay, 'Çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor'
başbakan yardımcısı, beşir atalay, çözüm süreci, kararlılığımız sürüyor,

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuveyt'te katıldığı "2. Suriye Donörler Toplantısı"nın ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi ile Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı başkanlıklarının çalışmaları konusunda bilgi almak üzere Türkiye'ye gelen Finlandiya Uluslararası Kalkınma Bakanı Pekka Haavisto'yu makamında kabul etti. Haavisto, konuşmasında, Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye ile Finlandiya arasında çok güzel işbirliği ve anlayış bulunduğunu dile getiren Haavisto, iki ülkeden karşılıklı ziyaretlerin de sıklaştığını bildirdi. Beşir Atalay da Türkiye ile Finlandiya ilişkilerinin en iyi dönemini yaşadığını belirterek, "Hem Cumhurbaşkanımızın hem Başbakanımızın yakın zamandaki Finlandiya ziyaretleri, bu ilişkileri daha da geliştirdi. Bakan arkadaşlar arasındaki ziyaretler de çok yoğun" diye konuştu.
Türkiye'de 700 bin civarında Suriyeli sığınmacı bulunduğuna işaret eden Atalay, bunun büyük bir rakam olduğunu belirtti. Suriye ile ilgili çok büyük acıların yaşandığını dile getiren Atalay, Türkiye'nin sığınmacılara en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştığını kaydetti. Atalay, gazetecilerin "6. Büyükelçiler Konferansı'nda 'Kürtlerin lideri Öcalan' ifadesini kullandığı" iddialarına ilişkin sorusu üzerine ise dünyanın her tarafından gelen büyükelçilere verdiği konferansta, daha çok çözüm süreci ve demokratikleşmeyle ilgili konuşma yaptığını söyledi. Konuşmanın kaydının kendilerinde bulunduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti: "O manada hiçbir söz söylemedim. Esasen liderlik kavramı falan orada hiç geçmedi, müzakere kavramı hiç geçmedi. Sanıyorum kendileri yorumlayarak bir haber yapmışlar. Onu da zaten o gün yalanlamıştık. Ama Türkiye'de tuhaftır basın, bugün bile halen o yalanlamaya rağmen o söz üzerinde haberler var, yazılar var. Bu vesileyle bir defa daha düzeltmiş olayım."   Atalay, "Paris'te öldürülen üç ismin arkasında MİT'in olduğu iddia ediliyor. MİT bunu yalanladı ama çözüm sürecine bir zararı olur mu?" sorusunu da "Hayır. Çözüm sürecine dönük pek çok yerde provokatif gelişmeler oluyor küçük, büyük. Biz onların farkındayız ama çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor. O manada bir etkisini de ben doğrusu görmüyorum" şeklinde yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Atalay ile konuk Bakan Haavisto'nun görüşmesi, daha sonra basına kapalı devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...