Tgrt Haber
08 May 2015 15:31

Taner Yıldız'dan, Selahattin Demirtaş’ı köşeye sıkıştıran açıklama

Taner Yıldız'dan, Selahattin Demirtaş’ı köşeye sıkıştıran açıklama

Taner Yıldız'dan, Selahattin Demirtaş’ı köşeye sıkıştıran açıklama
Selahattin Demirtaş, taner yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını ücretsiz dağıtacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Sayın Demirtaş samimiyse 230 kilovat saat dağıtacağı yerine kalksın, kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin” ifadelerini kullandı.
Dün geceyi Bilecik'in Osmaneli ilçesinde geçiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah kahvaltısında ilçedeki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını bedava dağıtacakları yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Yıldız, siyasetçilerin vatandaşlara karşı dürüst olmak durumunda bulunduğunu belirterek, “Biz AK Parti olarak bu görevimizi hamd olsun 13 yıldan beri yerine getirdiğimiz için şu anda iktidarız ve inşallah bu seçimlerde de iktidar olarak yolumuza devam edeceğiz. Ama kayıp kaçakla alakalı konuda eğer Sayın Demirtaş samimiyse, 230 kilovat saat dağıtacağı yerine kalksın, kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin. Eğer dürüst ve samimiyse desin ki ben bunların Doğu’da üretildiği için hakkımız, Batı’da tüketildiği için de bunlardan alacağımız var deyip ayrımcı bir üslup taşımasın. Türkiye’nin tamamını kucaklamaya hazırlandığını söylediği bir dönemde Türkiye’de derin boşluklar oluşturacak ve ideolojik bir yapıya dönüştürecek elektrik kayıp kaçaklarıyla alakalı demeçlerini bekliyorum. Bununla alakalı vatandaşlarımıza herkesin, bunun bir hem devletine, hem de komşusuna bir kul hakkı olarak döneceğini söylemesini bekliyorum. Ama istismar ederek bunu vatandaşın da istismar ederek böyle bir yapıyı bozmaya dönük bir zihniyetin aslında Türkiye’yi kucaklamaktan çok öte olduğunu zaten söylüyoruz. Bir kez daha bu vesileyle söylemiş olacağız” dedi.
“ÇOK DAHA GENİŞ BİR ÇALIŞMA ALANI BULMUŞ OLACAĞIZ”
Bakan Taner Yıldız, “CERN ile ortak üyelik anlaşmasını nasıl değerlendireceksiniz” sorusu üzerine ise Türkiye’de bir yandan seçim döneminin yaşandığını, diğer yandan da sistemin işlediğine dikkat çekti. Türkiye’nin büyümesine, ilerlemesine ve teknolojik açıdan da gelişmesine zemin oluşturacak işlere devam ettiklerini aktaran Yıldız, “Biliyorsunuz, dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden bir tanesi ve Türkiye geçtiğimiz hafta içerisinde ortak üye oldu. Bu ne demektir? Bundan sonra fizikçilerimiz, akademisyenlerimiz orada çalışma yapabilecekler. CERN’de istihdam edebilecekler. Sanayicilerimizin oraya artık üretim yapabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve bizim belli bir maktu verdiğimiz ödenekle beraber çok daha geniş bir çalışma alanı hep beraber bulmuş olacağız” dedi.
“TAM ÜYELİK ŞU AN BİZİM TERCİH ETTİĞİMİZ BİR KISIM DEĞİL”
CERN ile tam üyeliğin şu an için tercih edilen bir kısım olmadığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:
“Ama önümüzdeki 5 yıl içerisinde de buna inşallah müracaatımız olacak. Türkiye ilerledikçe, büyüdükçe teknolojik olarak da, bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içerisine girmiştir. CERN bu kabı taşırmak ve bu kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır. CERN’deki hızlandırıcı merkezleri, Türkiye’deki hızlandırıcı merkezlerle beraber de yine iş birliği içerisinde olacaklar. Yani teknolojik ve bilimsel veri tabanlarının, bilgilerin artık daha iyi transfer edilebileceği bir ortamı oluşturmuş oluyoruz. Türkiye için de hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Bakan Yıldız, açıklama sonrası Osmaneli Kaymakamı, Belediye başkanları ve partililerle birlikte Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret etti. Yıldız, daha sonra AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Bilecikli sanayicilerle de bir araya gelen Yıldız, Cuma namazını Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan Orhangazi Camii’nde kıldıktan sonra Bilecik ziyaretlerini tamamlayacak.
Öte yandan, Bakan Yıldız’ın programındaki Bozüyük ilçe temaslarının iptal edildiği bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...