Tgrt Haber
22 May 2015 04:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu benim kanıma dokunuyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'ye verilen idam kararı için bu benim kanıma dokunuyor dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu benim kanıma dokunuyor'
cumhurbaşkanı erdoğan, bosna hersek, mursi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu konuda belli bir yol haritalarının olduğunu söyleyerek AB'yi sessiz kalmamaya çağırdı.

BU BENİM KANIMA DOKUNUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mursi'yle ilgili neler yapılacağı sorusunu şöyle yanıtladı: Bu konuda belli bir yol haritamız olacak elbet. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle istişarelerimiz, Dışişleri Bakanımızın Avrupa’da çalışmalar sürdürüyor. MİT Müsteşarımız ABD’de, İbrahim Bey de ABD’de, onlara görüşeceğiniz etkili kişilere bu konuyu da gündeme getirmelerini söyledim. ABD’den ve AB üyesi ülkelerden olumlu mesajlar da yok değil. Mesela Almanya Meclis Başkanı Almanya’yı ziyareti sırasında kendisiyle görüşmeyeceğini açıkladı.. İsmini vermek bana zor geliyor, o nedenle söylemiyorum. Bizler elbette bu konunun takipçisi olacağız, uluslararası camiayla temaslarımızı sürdüreceğiz. Şahsen ben de sürdüreceğim. Açık ve net söylüyorum, bu benim kanıma dokunuyor.

AB SESSİZ KALMAMALI

Demokrasiye inanmış bir insan olarak, bir demokrat olarak böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Bununla ilgili başka neler yapabiliriz? Bunun üzerine düşünüyorum. Bunun tezekkürü ve tefekkürü içerisindeyim. Çünkü AB’nin şunu görmesi lazım. İdamı yasaklamış olan AB’nin, Mısır’da onca insanın idam cezasına mahkum olmasına sessiz kalmamalı. Ne suçu var bu insanların? Düşünün 27 yaşındaki master öğrencisi bir genç kız idama mahkum oluyor. Adeta Menderes’in olayını hatırlatıyor bize. 'Bizi buraya getirenler bu kararı istediği için verdik' diyorlar. Böyle bir şeye inanmış değil aslında. Öyle emir gelmiş, o nedenle öyle karar alıyorlar. Burada da benzer bir durum var.

BOSNA-HERSEK’IN NATO ÜYELİĞİ VE BARIŞ ORTAMI

“Türkiye olarak en üst düzeyde destekliyoruz. NATO sürekli bir engel koyma gayreti içerisinde. Fakat ben dönem başkanına, Sırbistan’ı sıkıştırmaları gerektiğini söyledim. Öte yandan Sırbistan’ın bölgede yeniden bir çatışma içerisine gireceğini sanmıyorum. Kosova’yla çözüm istiyorlar. Burayla da istiyorlar. İnşallah bu işte boş duracak değiliz. Yeni hükümet ortaya çıktıktan sonra da bu konuyu takip edeceğiz. Konseyde olan 3 arkadaşın münasebetlerini biliyorum. Birbirleriyle ilişkileri gayet iyi. Dönem başkanlığı Sırplarda, sonra Hırvatlara, sonra da Boşnaklara gelecek sıra. Mevcut durumu, çok endişe verici görmüyorum. Dıştan bazı eller karıştırmak istiyor. Makedonya’da denediler mesela. Balkanlar’da ortalığı karıştırmaya çalışanlar olabilir ama ben bölgenin bu tür sıkıntıları atlatabileceğine inanıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...