Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 16:30

Yıldız, 'Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını belirtti.

Yıldız, 'Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır'
taner yıldız, hükümet,

Bakan Yıldız, Borusan EnBW Enerji’nin Mersin’de kurduğu Mut ve Çanakkale Lapseki’de inşa ettiği Koru Rüzgar Enerji Santralleri’nin açılışı ile Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali’nin kapasite artırımı vesilesiyle bugün düzenlenen açılış törenine katıldı. Sarıyer Baltalimanı’ndaki Perili Köşk’te gerçekleşen törende konuşan Bakan Yıldız, Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını ifade etti. Türkiye’nin rüzgar enerjisi konusunda dünyada özellikle Çin’den sonra oran olarak en fazla ilerleyen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Yıldız, “20 bin MW’lık hedefimizi düşünerek, hele hele Çin’in 2014 yılında yalnızca rüzgardan 23 bin megavatlık bir gücü kendi kurulu gücüne eklemiş olduğunu düşünürsek daha çok yapacak işimiz olduğunu bilmemiz lazım. Türkiye’de özellikle 7 Haziran seçimleriyle beraber politik olarak bir kısım yeni kurgular söz konusu. Bir koalisyondan bahsediyoruz, hükümet kurma çalışmalarından bahsediyoruz. Diğer partilerin de seçim beyannamelerine baktığımızda yalnızca partimiz olan AK Parti değil, diğerlerinin de yenilenebilir enerji kaynakları ile alakalı hususlarda daha ılıman ve yumuşak bir politika izlediklerini görüyoruz” şeklinde konuştu.
Bunu bir devlet politikası haline gelmiş bir yapı olarak gördüklerini anlatan Yıldız, “Bir nükleer gibi, bir doğalgaz ve kömür santrallerine bakış açısı gibi görmüyoruz. Bunu bir devlet politikası haline gelmiş bir yapı olarak görüyorum ve sevindirici buluyorum. Özellikle Sayın Başbakanımızın önümüzdeki haftalarda yapacağı çalışma ile beraber mutlaka Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Şu anda ülkenin idaresine konan irade hükümetimiz tarafından da yönetilmektedir” dedi.
Dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına olan rağbete de değinen Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle 2,7 trilyon dolarlık bir yatırımın daha üzerine çıkacağı görülüyor 2035 yılına kadar. Türkiye bunun gerisinde kalmayacaktır. Türkiye büyüme rakamları itibariyle Avrupa Birliği üyesi ülkelerden oran olarak daha fazla yenilenebilir enerji kaynaklarına sahiptir. Oran olarak hemen hemen iki katına sahip. Yüzde 13.5'lar civarında Avrupa Birliği üyesi ülkeler varken, Türkiye yüzde 25’ler, yüzde 26’ları yakalamıştır. Her zaman söylüyorum, samimi bir dille söylüyorum. Biz çevreye rağmen değil, çevreyle beraber enerji politikalarını geliştirmek ve bu yatırımları gerçekleştirmek durumundayız. Biz özellikle rüzgar yatırımlarının, 480 bin ton karbon emisyonları ile ilgili bu çok ciddi bir rakam, çok önemli bir rakam. Biz çevrenin iyileşmesi adına, dünyadaki ısınmayla, iklim değişikliği ile alakalı Türkiye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Daima temiz bir çevre ile beraber bunu yapacağız. Bir kısım manipülatif yapılan gösterilerin, masum çevre hassasiyetinin dışına taştığını söylemem lazım.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...