Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 10:39

Bakan Elvan, internet düzenlemesini savundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internete yönelik düzenlemenin, birçok gelişmiş ülkedeki uygulamalardan farklı olmadığını anlattı.

Bakan Elvan, internet düzenlemesini savundu
bakan lütfi elvan, internet düzenlemesi, internete yönelik düzenleme, kişilik hakları ihlali, kişilik haklarının korunması,

Kişilik haklarının, bireysel hak ve hürriyetlerin korunmasını istediklerine işaret eden Lütfi Elvan, "Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesi yasa dışı bir dokümanın internet ortamında yayınlanmasına izin vermez, bunu engeller. Biz de bunu yasa çerçevesinde yapıyoruz. Yargıya açık yapıyoruz" dedi. Türkiye'deki mevcut yasanın, kişilik haklarının korunması açısından ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:
"Kişilik hakları çiğnenen bir vatandaşımız bir hafta, on gün kapı kapı dolaşıyor. Mahkeme kararı olsa bile bu tür erişimin engellenmesini sağlayamıyor. Yasa dışı görüntüyü düşünün. Bu görüntü eğer fiili hayatta suçsa internet ortamında da suç olmalı. Yaptığımız şey şu; eğer kişilik haklarının ihlali söz konusu ise o kişi bir hakaret, bir kaba söz, bir iftira söz konusu ise kendisinin kişilik hakkının ihlal edildiğini düşünüyorsa, doğrudan mahkemeye başvuracak. Mahkeme en geç 24 saat içerisinde duruşma yapmaksızın kararını verecek. Tamamıyla sivil inisiyatif olan yeni oluşturacağımız Erişim Sağlayıcılar Birliği de doğrudan mahkeme erişimin engellenmesine karar vermiş ise o erişimi engelleyecek. Burada internet sitesi kapatılmayacak. İnternet sitelerine yönelik herhangi bir yasak söz konusu değil. Sadece ve sadece mahkemenin vermiş olduğu o spesifik alana yönelik olarak eğer bir video kaseti veya herhangi bir görüntü ise sadece o kısmın engellenmesini sağlayacak." Elvan, kişilik haklarının ihlalinde mahkeme kararının Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından 4 saat uygulanacağını kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ile Kanal İstanbul'un teker teker gerçekleştirme hedefinde olduklarını bildirdi.
Projelerden rahatsızlık duyan kesimlerle mücadele edeceklerine dikkati çeken Elvan, "Türkiye istikrar adası olmaya, güven adası olmaya devam edecek. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden elbette dışarıda bazı kesimlerin rahatsız olması son derece doğal ama biz mücadelemizi sürdürüyoruz, bu projelerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Elvan, son yıllarda inanılmaz bir gelişme sağlayan Anadolu Ajansı'nın (AA) ilerleyen süreçte büyüme ve gelişmini sürdüreceğini umduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...