Tgrt Haber
13 Şubat 2014 07:38

Bakan Güllücü'den TGRT Haber'e özel açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, mahkeme kararı ile durdurulan üçüncü havalimanı çalışması hakkında TGRT Haber'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bakan Güllücü'den TGRT Haber'e özel açıklamalar
Çevre ve Şehircilik Bakanı, İdris Güllüce, Ankara'nın gündemi'ne konuk oldu, Bakan Güllüce'den açıklama, üçüncü havalimanı açıklaması,

Ankara'nın Gündemi programına konuk olan Bakan Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ülkenin büyümesine karşı olan gruplar olduğundan bahsetti.
"BAKAN OLARAK ÇEVRE DUYARLILIĞI TAAHHÜTÜ VERİYORUM"
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, üçüncü havalimanı inşaatının İdari Mahkeme tarafından durdurulmasını değerlendirirken, "Yargı raporu, '10 iş günü kuralına riayet edilmedi' diyor. Jeolojik ve jeoteknik raporların hatalı olduğunu iddia ediyor. İlgili bütün tarafların toplandığı 15 kişilik bir komisyon oluşturup uygulamayı görüşmüştük, aykırı bir durum yoktu. 12 iş günü, 15 takvim gününde çalışmalar ilan edilmişti zaten. Hiçbir usûlsüzlük yoktu. Mahkeme kararı isabetli bir hüküm değil. Ben, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak 'çevre duyarlılığı' konusunda taahhüt veriyorum. Bu yönde bütün çalışmalar takip ediliyor, bundan sonra da takip edilecek. Çevre duyarlılığı başka bir şey, havaalanı inşaatının durdurulmasını istemek başka şey... Üçüncü havalimanının yapılmaması için bir lobi var gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.
"ÇİVİ YAPAMAYAN ÜLKE, DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR"
Bakan Güllüce, durdurulan üçüncü havaalanı inşaatına yönelik açıklamalarına devam ederek, "Gazetelerde bir sevinç görüyorum; tuhafıma gidiyor. Neredeyse zil takıp oynayacaklar. Sevinçten çıldırmalarını anlamıyorum. Ne yapalım yani; yapmayalım mı yeni bir havalaanı? Öyle bir şey yok da, varsayalım ki; bakanlık hata yapmış, buna üzülmemiz lazım. Cumhuriyetin en büyük eseri yapılıyor; bu gerçekleşmiyorsa, dertlenmeliyiz. Giyecek çarığı yokken, süngüsünü bileylecek taşı yokken Kurtuluş Savaşı vermiş, çiviyi İngiltere'den alan, çivi yapamayan bir Türkiye'den, dünyanın en büyük havaalanını yapan bir ülkeye gelmişiz. Dünyaya meydan okuyoruz. Havaalanının yapılamaması konusunda 'eyvah' diye hayıflanmamız lazım oysa" dedi.
"TÜRKİYE'NİN KALKINMASI DURDURULAMAYACAK"
'Havacılıkta gelişen bir Türkiye var; bugün bile hava trafiğinde aksamalar oluyor' diyen Güllüce, "İstanbul'a iki havalimanı yetmiyor. 5 sene sonra, uçağın kalkmasını beklerken, 2 film bitireceğiz neredeyse... Buna bir çözüm bulmamız lazım. Bu havaalanı, cumhuriyetimizin iftihar ettiği bir eser olacaktır. Kimse heveslenmesin inşaat durmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir kalkınma hamlesi durdurulamayacaktır. Bu millet buna müsaade etmez, hukuk da, vicdanlarımız da buna müsaade etmez. Rus atasözü diyor ki; 'Bir an durduğunuzda başkalarının sizi fersah fersah geçmesini önleyemezsiniz.' Türkiye'nin yükselmesinin durmasına izin vermeyeceğiz. 100 sene bunu ıskalamışız. Bu açığı koşarak kapatacağız... Bir Hollandalı'dan, bir Danimarkalı'dan bir Kastamonulu'nun bir Zonguldaklı'nın nesi eksik? Bu inşaatın durması ya da iptal edilmesiyle kim kazançlı çıkıyor diye düşünmek lazım. Bu havaalanı açılışının 1 saat, 1 gün, 1 yıl gecikmesiyle bu ülke ne kaybediyor, kim kazanıyor bunu milletin düşünmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.
"MİLLETİN DERİN AKLI BUNU DA ÇÖZER"
Osmanlılar'ı bıraktığı güzel vatan için minnetle yad eden İdris Güllüce, dünyanın kilidi noktasında yaşadığımızı belirterek, "Dünyada ulaşım akışı, Doğu'ya kayıyor. Ekonomi Asya'da oluşmaya başladı. İstanbul'da bu havaalanı bittiği zaman, Avrupa'daki birçok havacılık dağıtım merkezinin değeri de bitecek. Transit yolcu geçişi İstanbul'da oluşacak. Dünya nüfusunun büyük kısmına ulaşmış oluyoruz. Ekonomik olarak da bize katkısı olacak. Bu büyümenin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz. 'Uzanırsa buda, kurursa sula' tekniği uygulandı yıllarca Türkiye'ye... Artık öyle olmayacak. 'Ne ölsün, ne de büyüsün' dendi... Ülke sürünsün istediler. 'Bunlar uzamasın, çok da kısalmasın' dediler... Ara bir kod belirlediler senebesene... Artık başkalarının ne istediği değil, bizim ne istediğimiz önemli... Bu milletin derin aklı bunu da çözecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...