Tgrt Haber
13 Kasım 2015 08:46

TBMM'de bir ilk yaşanacak!

Davutoğlu, 26. Dönem’in ilk yemin eden milletvekili olacak. Ardından yeni hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan almak üzere Beştepe’ye çıkacak.

TBMM'de bir ilk yaşanacak!
tbmm,meclis,

AK Parti’de yemin töreni ve hükümetin kuruluşuyla ilgili yapılan planlama çerçevesinde, 17 Kasım Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda yemin töreni gerçekleştirilecek.

Geçmiş uygulamalarda, öncelik, “engelli” milletvekillerine tanınılırken, bu sefer bir ilk yaşanacak ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemin töreni başladığında ilk olarak kürsüye çıkarak yemin edecek olan isim olacak. AK Parti grubu, diğer parti gruplarıyla da görüşerek, Davutoğlu’nun öncelikli yemin etmesi konusunda olumlu görüşlerini aldı.

KÜLLİYEYE ÇIKACAK

Bu çerçevede Davutoğlu, yemin ettikten sonra engelli milletvekillerinden başlamak üzere alfabetik il sıralamasına göre Adana’dan başlayarak diğer milletvekilleri yeminlerini edecekler.

Başbakan Davutoğlu, yemin ettikten sonra Meclis’ten hemen ayrılacak. Anayasa gereği oluşturulan 63. Hükümet’in istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmak ve yeni hükümeti kurma görevini almak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aynı gün akşam saatlerinde İstanbul’da programları olmasından dolayı Ankara’dan ayrılacağı, dolayısıyla da görüşmenin “erken yemin” formülüyle erken saatlerde gerçekleştirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Davutoğlu’nun, aynı gün içinde yeni hükümetin kabine listesini de Cumhurbaşkanı’na sunması bekleniyor.
64. HÜKÜMET'İN GÜVEN OYLAMASI 28 KASIM'DA
YSK’nın kesin sonuçları açıklamasıyla birlikte yeni hükümetin kurulma süreci hız kazanacak. AK Parti TBMM Grubu’nun hazırladığı ve muhalefet partilerine gönderdiği takvime göre, 64. Hükümet’in Kasım ayı sonunda güvenoyu alması planlanıyor. AK Parti’nin önerisine muhalefet grupları itiraz etmedi. TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis Başkanı seçim turları 22 Kasım Pazar günü yapılacak. 64. Hükümet Programı, 23 Kasım Pazartesi günü Genel Kurul’da okunacak, üzerindeki  görüşmeler ise 26 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek. Yeni hükümetin  güvenoylaması ise 28 Kasım Cumartesi günü yapılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...