Tgrt Haber
22 Aralık 2014 11:21

2015 seçimleri öncesi ilk ittifak iddiası

Haziran 2015 seçimlerine 6 ay kala parti kulisleri de hareketlenmeye başladı. Son yapılan anketlerde AK Parti’nin yüzde 50 bandına çok yakın olması muhalefet partilerinde ittifak arayışlarını hızlandırdı.

2015 seçimleri öncesi ilk ittifak iddiası
mhp, bbp, seçim ittifakı, 2015 seçimleri,

Haziran 2015 seçimlerine 6 ay kala parti kulisleri de hareketlenmeye başladı. Son yapılan anketlerde AK Parti’nin yüzde 50 bandına çok yakın olması muhalefet partilerinde ittifak arayışlarını hızlandırdı. İlk olarak HDP – CHP ittifakı gündeme gelmiş. HDP parti yönetimi CHP’yle ittifakı yalanlamadı. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Siyasette 24 saat uzun bir süre” diyerek gelen bu çağrıya kayıtsız kalmadı. HDP’nin de 2015 seçimlerine bağımsız adaylar yerine parti olarak girmeyi düşünmesi ittifak iddialarını güçlendirdi. HDP – CHP kanadında bunlar konuşulurken yeni bir iddia siyasi kulislere bomba gibi düştü.
MİLLİYETÇİ CEPHE KURULUYOR
Milliyetçi cenahın da 2015 seçimlerine tek çatı altında gireceği iddia edildi. Büyük Birlik Partisi (BBP) seçimlere MHP çatısı altında girecek. Milliyetçi oyları bölmemek adına ve yeni bir rüzgar yakalamak için MHP’de bu ittifaka ‘evet’ dedi. Yapılan görüşmeler neticesinde BBP genel başkanı Mustafa Destici’yle beraber 3 partili seçilecek yerlerden milletvekili adayı yapılacak. Böylelikle 2015 seçimlerinde MHP – BBP ittifakıyla milliyetçi bir blok oluşturulup seçime öyle girilecek. (HABER7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...