Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2022 00:01 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 00:05

Aday isimleri ‘masa’yı salladı: Gül, Şener, Kesici masayı karıştırdı

3 Temmuz’da bir defa daha bir araya gelecek olan 6’lı masanın ortakları arasında kimin aday olacağına yönelik tartışmalar sürerken, son günlerde isimleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için ortaya atılan Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve İlhan Kesici masayı karıştırdı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Aday isimleri ‘masa’yı salladı: Gül, Şener, Kesici masayı karıştırdı
seçim,2023 seçimleri,muhalefet,altılı masa

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olması konusunda baskılar artarken, bir yandan da kulislerde farklı aday isimlerinin gündeme gelmesi, 6’lı masada ‘Adaylık pazarı kuruldu’ yorumlarına sebep oldu. Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve İlhan Kesici'nin isimleri aday olarak masaya gelince CHP isyan etti.

6’LI MASADA ADAY KRİZİ

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi vaadiyle yola çıkan CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri 3 Temmuz’da beşinci defa bir araya gelecek. Bu toplantı öncesinde 6’lı masanın ortakları arasındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı krizi ise giderek büyüyor.

‘MASA’YI SALLAYAN ADAY İSİMLERİ

Son günlerde isimleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için ortaya atılan Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve İlhan Kesici masayı karıştırdı. Özellikle CHP’de bu isimlere yönelik tepkiler yükselirken, yeni bir ‘Ekmelledin İhsanoğlu vakası’ yaşanmasından duyulan endişeler parti yönetimine iletildi. Önce DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun mutabakata varılmaması durumunda cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklaması da 6’lı masada büyük sıkıntıya sebep oldu.

VATANDAŞ ‘SOMUT ÖNERİ’ BEKLİYOR

Öte yandan; 6’lı masayı oluşturan partilerin vatandaşa ‘Somut öneri’ niteliğinde bir vaatte bulunmaması, yaptıkları toplantılarda cumhurbaşkanını kimin seçeceği bile belli olmayan parlamenter sistem dışında bir konu başlığının gündeme gelmemesi gibi sebeplerle oluşan belirsizliklerin seçmen nezdinde tepkiye yol açtığı belirtiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...