Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2022 10:35 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 15:10

6'lı masada beşinci randevu: Aday kim olacak?

6 muhalefet lideri 3 Temmuz Pazar günü beşinci kez bir araya gelecek. Toplantıya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev sahipliği yapacak. Bu toplantıda da cumhurbaşkanı adayı için isim telaffuz edilmeyecek. Peki masada hangi başlıklar olacak?

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
6'lı masada beşinci randevu: Aday kim olacak?
muhalefet,seçim,erdoğan

6 Lider beşinci kez bir araya gelecek. Ev sahibi bu kez İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacak. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı tartışmaları ile ittifak ortağı küçük partilerin seçime nasıl gireceği konuşulacak.

Daha önceki toplantılar akşam yemeği formatında gerçekleşiyordu. Saat 19'da bir araya gelen liderler gecenin ilerleyen vakitlerine kadar çalışmalarını sürdürüyordu. Bu kez hem format hem de buluşma saati değişti. Liderler önceki 4 buluşmadan farklı olarak saat 14.00’te, öğle yemeğinde bir araya gelecekler. Değişikliğin toplantıların uzun sürmesi ve bildiri yayımının geç saate kalması nedeniyle yapıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAYLIĞI MASADA OLACAK

Toplantıda liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı çerçevesinde yaşanan tartışmaları değerlendirecek. Muhalefet Anayasa’daki "bir kimse en fazla 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilir" hükmü nedeniyle Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağını savunuyor. Ancak AK Parti ve MHP’nin hukukçu kurmaylarına göre ise Erdoğan sistem değişmeden önce Beştepe’ye çıktı. Yeni hükümet sistemine geçildikten sonra da bir kez seçildi. Cumhur İttifakı Erdoğan’ın yeni sistemde ikinci kez aday olacağını dolayısıyla hukuki bir sorun olmadığını düşünüyor.

ADAY İSMİ SON TOPLANTIYA KALACAK

Altı muhalefet lideri de yapacakları toplantıda bu tartışmaları değerlendirerek alınacak karar sonrası söylem birliği oluşturacak. Edinilen bilgiye göre, iktidar kanadından 6’lı masaya yönelen “adayınızı açıklayın baskısına karşı nasıl bir tavır alınacağına” da karar verilecek. Adayla ilgili konu ele alınacak ancak toplantının ardından liderler bir isim açıklamayacak. Aday belirleme süreci Ağustos ayında Saadet Partisi’nde yapılacak altıncı toplantıda değerlendirilecek.

Beşinci toplantıda masadaki menüde restoran yemekleri değil geçimini evde yemek yaparak sağlayan kadınların hazırladığı lezzetler yer alacak. İYİ Parti lideri Akşener’in “kadın dayanışması” talimatıyla alınan bu karar, liderler için yemek hazırlayacak kadınların bütçesine de katkı sağlayacak.

6 parti lideri son olarak 30 Mayıs’ta Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelmişti. Masadan "iş birliğine ve ortak çalışmaya " devam kararı çıkmıştı. 10 maddelik Temel İlkeler ve Hedefler Bildirgesi de yayımlamıştı. Seçimlerde izlenecek yol haritasını masaya yatırılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...