Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 07:37 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 07:48

6'lı masada en kritik toplantı: Aday için 'eşkâl' çıkabilir

6 muhalefet lideri 21 Ağustos’ta altıncı kez yeniden bir araya gelecek. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yapacak. Buluşmada, liderlerin ekonomideki yol haritasını belirlemesi planlanıyor. Masadaki en önemli başlığın bir kez daha güçlendirilmiş parlamenter sistem olması beklenirken toplantıda cumhurbaşkanı adayının ‘eşkâli’nin de netleşeceği iddia edildi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
6'lı masada en kritik toplantı: Aday için 'eşkâl' çıkabilir
CHP,iyi parti,altılı masa

6 lider altıncı kez bir araya gelecek. Ev sahibi bu kez Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olacak. 21 Ağustos’ta gerçekleşecek toplantıda ekonominin yol haritası değerlendirilecek. Güçlendirilmiş Parlamenter sistem bir kez daha gözden geçirilecek.

EN KRİTİK TOPLANTI

21 Ağustos'taki buluşmanın bugüne kadarki en kritik toplantı olması bekleniyor. Toplantıyı kritik hale getiren sebeplerden biri, ekonomideki istikrarsızlığa yönelik tedbirlerin ele alınması. Bir diğer sebep de güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili metnin ve geçiş döneminde yapılması gerekenlerin bir kez daha masaya yatırılacak olması. Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili son gelişmelerin de toplantıda konuşulması bekleniyor. Toplantıda ele alınması beklenen konular arasında cemevlerine yönelik saldırılar ve Alevi vatandaşların talepleri, beklentileri, hakları ve kazanımları da yer alıyor.

"6'LI MASAYA" 45 GÜN ARA

21 Ağustos'taki buluşmanın ardından 6'lı masa toplantılarına 45 gün ara verilecek. Bu süre içinde partiler, cumhurbaşkanı adaylığı meselesini ele alacak, yetkili kurullarında görüşecek. "Her parti kendi adayını mı çıkaracak, yoksa ortay bir aday mı belirlenecek” sorularına cevap aranacak.

ADAY İÇİN ‘EŞKÂL ÇIKABİLİR’ İDDİASI

Yeni Şafak’ın haberine göre ise 6’lı masa toplantısında cumhurbaşkanı adayının ‘eşkâli’nin de netleşmesi bekleniyor.  

Saadet Partisi’nin (SP) ev sahipliğinde ilk turun son toplantısına hazırlanan 6’lı masadan bu kez adaya ilişkin ‘eşkâl’ bekleniyor. Liderlerin geçmiş süreçte olası adaya ilişkin ferdi olarak dile getirdiği kriterlerin bu kez toplantı sonrasında yayınlanan ortak metne girebileceği ileri sürülüyor

ORTADA HENÜZ ADAY YOK

Kamuoyunda, 6’lı masaya yönelik hedeflenen sistemden ziyade tek bir adayda uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı ve bu adayın kim olacağı merakı ağır basıyor. Söz konusu merakın giderilmesinde masayı oluşturan partilerin koridorlarında önümüzdeki aylar işaret edilirken, sürpriz bir iddia da konuşuluyor. Buna göre hafta sonu yapılacak zirve sonrasında mutat olarak paylaşılan metinde gelecekte izlenecek yol haritasının yanı sıra olası adayın eşkâline yer verilebileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda olası adayda bulunacak özellikler ve kriterler ilk kez ortaklar tarafından vurgulanmış olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...