Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 07:45 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 07:58

6'lı masada mülteci çatlağı: Göç konusunda ikiye bölündüler

6’lı masa altıncı kez yeniden bir araya geliyor. Henüz cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ortak bir karara varamayan ortaklar sığınmacılar konusunda da ayrıştı. 6’lı masanın göç komisyonu bugüne kadar 3 kez toplantı yaptı. İyi Parti ve DP’li üyeleri sığınmacıların hemen ülkelerine gönderilmesini savunurken Saadet, DEVA ve Gelecek’in ise bunun zamana yayılmasından yana tavır aldığı belirtildi. Suriyelileri gönderme konusunda kararlı olan CHP ise yöntem konusunda kararsız.

Fotoğraf: Arşiv
altılı masa,CHP,iyi parti,deva
Fotoğraf: Arşiv

6 muhalefet lideri 21 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde altıncı kez yeniden bir araya gelecek. Liderlerin ekonomideki yol haritasını belirlemesi planlanan buluşmada masadaki en önemli başlığın bir kez daha güçlendirilmiş parlamenter sistem olması beklenirken ortakların göç konusunda fikir ayrılığına düştüğü iddia edildi.

6’LI MASADA MÜLTECİ ÇATLAĞI

Yeni Şafak’ın haberine göre; Güçlendirmiş parlamenter sistem için yola çıkan ve Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlemeyen 6’lı masa ortakları, göç konusunda ayrıştı.

Sorun gördükleri konuların çözümü için komisyonlar kuran CHP, İYİ Parti, SP, DP, Gelecek ve Deva oluşan 6 partinin bugüne kadar 3 defa toplanan göç komisyonunda sığınmacıların dönüşü konusunda hemfikir olduğuna dikkat çekilse de bunun şekil ve yöntemi konusunda detaylarda kriz yaşandığı öğrenildi.

DP ve İYİ Parti, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmesi konusunda hemen gitmelerini istiyor. Bu konunun zamana yayılarak çözülmesinden yana olduğu ileri sürülen SP, DEVA ve Gelecek Partilerinin ise gönüllü ya da isteğe bağlı dönüş mekanizmasına sıcak baktıkları kaydediliyor.

Masanın büyük ortağı ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarla Suriyelileri her fırsatta göndereceğini açıklayan CHP’nin ise komisyonda yöntem konusunda kararsız kaldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uuu 4 Nisan 2023 18:09

Gönüllü gönderme zaten var öyle yaparlarsa hiçbiri gitmezki gönüllü olarak burada bedavaya yaşarken niye gönüllü olarak gitsinler

Murat18 Ağustos 2022 12:05

En azından hepsi gönderilsin diyor

Sonraki Haber Yükleniyor...