Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2022 20:30 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 20:46

6'lı masadaki Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'ın ‘idam cezası’ çıkışına destek

6’lı masada bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’teki orman yangınını çıkartan şahsa verilecek cezaya ilişkin “idam cezası konusu tartışılmalı” sözlerine destek geldi. Kadın cinayetleri, terör suçları, orman yangınlarının cezasının idam olması gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Bu tarz vahşi cinayetlere idam verilmesi icap eder kanaatindeyiz." dedi.

6'lı masadaki Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'ın ‘idam cezası’ çıkışına destek
temel karamollaoğlu,erdoğan,idam cezası

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ziyaret ettiği Trabzon’da düzenlediği bazın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu’ndan orman yangınlarını çıkartanlara verilecek cezaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “idam cezası tartışılmalı” ifadelerine destek geldi.

“YASAKLAR KALKMALI”

Basın toplantısında “Başka türlü biz ekonomimizi düzeltemeyiz” diyen Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de yasakların, yoklukların ve yolsuzlukların kalkması gerektiğini söyledi. Ekonominin sadece mali işlerle ilgili bir konu olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, “Bir ülkede şartlar, yatırım ve iş hayatına yönelik oluşturulmaz, güven olmazsa o ülkede yatırım olmaz; problemler çözülemez, o ülke kalkınamaz." dedi.

KARAMOLLAOĞLU: ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu. İttifakın cumhurbaşkanı adayının özellikleriyle ilgili soruya cevap veren Karamollaoğlu, bugüne kadar 6’lı masanın gündeminde cumhurbaşkanı adayı konusunun hiç bulunmadığını, hiç konuşmadıklarını belirtti. 6’lı masada sadece yeri geldiğinde adaylık konusunun ittifakla karara bağlanması, seçime tek bir adayla gidilmesi gerektiği konusunun konuşulduğunu ve bundan başka bir görüşme olmadığını belirten Karamollaoğlu, “Ben aday olmayı pek düşünmüyorum. Meral hanım, 'Başbakanlığa talibim' dedi. Bir isim üzerinde hiçbir müzakere yapılmadı. Bekleyip göreceğiz. Şimdiden bir spekülasyona sebep olacak ifadede bulunmak doğru olmaz." diye konuştu.

ERDOĞAN’IN İDAM ÇIKIŞINA DESTEK

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangınları konusunda ‘idam cezası’ çıkışıyla ilgili bir soruya da cevap verdi. Kadın cinayetleri, terör suçları, orman yangınları gibi konularda “Ne olursa olsun cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi” diyen Karamollaoğlu, açıklamalarının devamında “Kasten işlenmiş bir cinayet, hele de kadınlara karşı olan, hepimizi en çok derinden yaralayan; planlıyor, eski eşini vahşice katlediyor. Bunlar 'Tamam sana 25 yıl verdik, aradan bir 15 yıl geçtikten sonra iyi halden de indirdik, hadi serbestsin', adama 'Git bir cinayet daha işle' deniyor. Bu konuda her zaman bu tarz vahşi cinayetlere idam verilmesi icap eder kanaatindeyiz." dedi.

ERDOĞAN: İDAM CEZASI TARTIŞILMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te çıkan orman yangını bölgesinde dün açıklamalarda bulundu. Yangını çıkartan şahsa verilecek cezaya ilişkin soruya verdiği cevapta ‘idam’ tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum' diyor. Bu tartışılmalı. İdam cezası konusu tartışılmalı ve üzerinde durulmalı." diye konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...