Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2022 11:50 - Güncelleme : 26 May 2022 21:42

Araştırmacı İhsan Aktaş: Erdoğan'ı zorlayan tek aday Mansur Yavaş

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça yeni iddialar gündemde. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önderlik ettiği 6’lı masa bu hafta sonu yeniden toplanacak. Gündemde ise Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı sorusu var. Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' sinyallerinin ardından toplantı daha da kritik hale geldi. Kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı şansı olabilecek adayın Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
6'lı masada gündem Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı.
Cumhur İttifakı,Millet İttifakı,siyaset,chp,iyi parti,meral akşener,ekrem imamoğlu,mansur yavaş
6'lı masada gündem Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı.

Millet İttifakı'nın 6'lı masa ile başlattığı süreçte kritik soru hala gündemde: Cumhurbaşkanı adayı kim olacak... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adının sık sık gündeme geldiği yarışta Kılıçdaroğlu'nun son aylarda verdiği mesajlar ise hala tartışılıyor. Bu pazar yeniden toplanacak 6'lı masada resmen açıklanmasa da Kılıçdaroğlu'nun verdiği mesajlar ve adaylık konusu birinci gündem olacak. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in son açıklamasında 'mutabakat adayı'nı işaret etmesi konunun hala kriz olduğunu gösteriyor.

Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan Genar Araştırma Şirketi İhsan Aktaş ile Gazeteci Şaban Sevinç, konuyla ilgili çarpıcı tespitler yaptı.  

ERDOĞAN İLE YARIŞABİLECEK TEK ADAY

İhsan Aktaş, aday konusunda Kılıçdaroğlu öne çıksa bile 6’lı masanın bir hayli zorlukları olduğunu söyledi. CHP’nin kendi içinde bir yarışı olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Bu süreçte birkaç sekme göreceğiz. Öncelikle CHP içinde yarışacak. Sonra İYİ Parti ile CHP arasında bir müzakere olacak. Daha sonra DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile görüşülecek. Bu üç partiyi de CHP yetiştirdi. Bir aday bulur ve sahneye çıkarırlar. Ancak son bir aydır İYİ Parti’de tutukluk görüyorum” dedi. Erdoğan’ı kim zorlar sorusuna cevap veren Aktaş, “Yaklaşanlar arasında Mansur Yavaş, sonra Ekrem İmamoğlu, sonra diğerleri…” karşılığını verdi. 

İLHAN KESİCİ GÜNDEME GELEBİLİR 

Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakının adayı olup olmadığını değerlendiren gazeteci Şaban Sevinç, bugün için aday olarak Kılıçdaroğlu’nun gözüktüğünü ancak son düzlükte adayın değişebileceğini söyledi. Seçim yaklaştıkça başka isimlerin de konuşulabileceğini kaydeden Sevinç, “İstanbul ve Ankara’nın belediye başkanları konuşuluyor, Akşener’in adı da konuşulmaya başlandı. Ancak Akşener için ihtimal vermiyorum. Kılıçdaroğlu aday olmaktan vazgeçerse CHP’den Milletvekili İlhan Kesici ismi gündeme gelebilir. HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı önemli. HDP aday çıkarırsa seçim ikinci tura kalır. HDP aday çıkarmazsa seçim ilk turda muhalefet lehine olabilir” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin amacının Cumhurbaşkanlığını kazanmak olduğunun altını çizen Sevinç, “Kesici, Ankara kulislerinde konuşuyor. 6’lı masanın kriterlerine de uyuyor. Belediye başkanları da halen gündemde. İmamoğlu Karadeniz gezisinden sonra hırpalandı ama yine de konuşuluyor” dedi. 

Araştırmacı İhsan Aktaş: Erdoğan'ı zorlayan tek aday Mansur Yavaş

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI MANTIKSIZ 

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kaybederse ABD’ye kaçacak iddialarını değerlendiren Sevinç, “Mantıksız bulmuyorum. Cumhurbaşkanın da kaybettim, yurt dışına kaçayım diyeceğini sanmıyorum. Kendi militan tabanının konsolide etmek için bu iddiaları dile getiriyor diye düşürüyorum” dedi. Aynı iddiayla ilgili Aktaş, şunları söyledi: “Yasadışı küçük bir örgüt, FETÖ, PKK’de bunu iddia edebilir. AK Parti iktidarı devrederse CHP’ye edecek. Bir Genel Başkana yakışmayacak sözler. Doz aşımı diyebilirim, absürt diyebilirim. Bunun bir nedeni de politika üretememeleri.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...