Tgrt Haber
10 Şubat 2014 15:31

AB ile ilişkiler masaya yatırıldı

Brüksel'de yapılan Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısında AB ile ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

AB ile ilişkiler masaya yatırıldı
brüksel, ab ile ilişkiler, ab ile ilişkiler masaya yatırıldı, ab ile ilişkiler,

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Siyasi Diyalog Toplantısı, Brüksel'de yapıldı. Dörtlü formattaki toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile AB Komisyonu’nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle katıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye-AB ilişkilerinin genelinin ve müzakere sürecinde gelinen aşamanın detaylı şekilde ele alındığı toplantıda dış politika konuları da masaya yatırıldı. Toplantıda ele alınan ana dış politika başlıklarını Suriye, İran ve Kıbrıs sorunu oluştururken her iki tarafı da yakından ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konulara da değinildiği belirtildi.
Toplantı sonrası Davutoğlu, Çavuşoğlu ve Ashton’ın katılımıyla yapılması planlanan basın açıklaması ise iptal edildi. Ashton’ın sözcüsü Maja Kocijanciç, açıklamanın iptal edilmesine gerekçe olarak toplantının öngörülenden uzun sürmesini ve AB Dışişleri Konseyi’ne katılmak zorunda olan Ashton'ın programının sıkışıklığını gösterdi. Bu arada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaparak Kıbrıs ve Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, John Kerry ile dün akşam konuştu. Görüşmede Kıbrıs’taki son gelişmelerin değerlendirildiği ve iki bakanın Kıbrıs’ta yeni başlayan sürece destek verilmesinin önemine işaret ettikleri belirtildi. Davutoğlu ve Kerry'nin sürece zarar verebilecek tek yanlı adımlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdikleri, ayrıca Suriye bağlamında Cenevre’de başlayacak ikinci tur görüşmeler hakkında görüş alışverişinde bulundukları ifade edildi. Bunun yanı sıra Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Humus’ta ateşkesin bozulması ve BM yardım konvoylarına ateş açılması konusunu da gündeme getirdiği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...