Tgrt Haber
04 Temmuz 2015 06:30

’AB süreci hükümetlerden bağımsız devam edecektir’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 'Türkiye'de hangi hükümet olursa olsun, o hükümette AB Bakanı kim olursa olsun, Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci devam edecektir.' dedi.

’AB süreci hükümetlerden bağımsız devam edecektir’
ab, ab bakanı, Volkan Bozkır,

İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) düzenlediği iftar programına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın yanı sıra İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yetkilileri ve birçok başkonsolos katıldı.

Seçim sonrası milletin tek bir partiye iktidar olma görevini vermediğini belirten Bakan Bozkır," Seçim sonuçlarından bir hükümet çıkarma çalışmaları bir müddet sonra başlayacaktır. Meclis başkanlığı seçiminde gösterilen gerçekten çok önemli demokratik temayül ve bunun sonucunda gerçekten hiç kimsenin kritik edemediği bir sonuçla çıkılması bizleri koalisyon çalışmalarında da umutlu kılıyor. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda da seçim sonrası bir koalisyon hükümetine de kavuşacaktır. Bu olmadığı takdirde de anayasanın öngördüğü şekilde seçimlerin tekrarlanması yoluyla Türkiye hükümütesiz bırakılmayacak bir ortama ulaşacaktır." dedi.

Bakan Bozkır," Yeni bir hükümet kurulacağı için bu benim de en son konuşmam olabilir veya kurulacak yeni bir hükümette yeni konuşmamdan önceki son konuşmam olabilir. Siyasetin güzellikleri burada. Ama burada bulunan herkesin paylaşacağı husus, Türkiye'de hangi hükümet olursa olsun, o hükümette AB Bakanı hangi kişi olursa olsun, Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci, Türkiye'nin stratejik hedefi olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Radikalizm ve terörizmin Avrupa'nın geleceğini tehdit ettiğini belirten Bozkır," Radikalizm ve terörizmin ayrı ayrı tehlikeli boyutlarda olduğunu düşünürsek bir araya gelmesi de endişeleri artırıcı niteliktedir. Ama bunların çözümü AB'nin kabuklarına kapanmasıyla olmayacaktır. AB'nin yeni renklere, yeni dinlere, yeni kültürlere daha fazla açılması ve Avrupa'da mevcut bulunan ötekileştirme tablolarını azaltmasıyla giderilebilicektir." şeklinde konuştu.

Öte yandan artan iş yükü nedeniyle görevi bırakacağını açıklayan İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan," Pazartesi itibariyle İKV'de yeni bir dönem başlayacak. Ancak son 10 yılda yönetimlerinde yer alarak şahit olduğum gibi, İKV her yeni dönemde de Türkiye'nin AB'ye katılım süreci katılımı doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürmüştür. Bundan sonra da öyle olacağına inancımız tamdır" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'a plaket takdim etti. Ardından iftar programa katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...