Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2016 11:13

'AB terör örgütlerini ayıran psikolojiden kurtulmalı'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, AB'nin artık terör örgütlerini ayıran psikolojiden kurtulmak durumunda olduğunu söyledi.

'AB terör örgütlerini ayıran psikolojiden kurtulmalı'
volkan bozkır, ab,

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'nin artık terör örgütlerini ayıran psikolojiden kurtulmak durumunda olduğunu söyledi.Bakan Bozkır, Bükreş ziyaretini, Türkiye-AB ilişkilerini ve sığınmacı sorununu AA'ya değerlendirdi. Türkiye ile AB arasında sığınmacı sorunu konusunda yapılan anlaşmanın ne aşamada olduğu sorusu üzerine Bakan Bozkır, "29 Kasım AB-Türkiye zirvesi aslında Türkiye ile AB ilişkilerinin yeniden bir enerjiyle canlandırılması, senede iki defa zirveler yapılması, enerji, ekonomi ve siyasi bakımlardan üst düzey platformların canlandırılması, gümrük birliğinin güncellenmesi ve 150 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 300 milyar dolara çıkarılması, Türk vatandaşlarına Schengen bölgesine girişte vizenin kaldırılmasını içeren, gerçekten çok önemli bir yeni platform oluşturdu" dedi.

"Suriye sorunu çözülmediği takdirde illegal göçle mücadele imkanı yok"

Bozkır, "Terörle mücadelede de Avrupa Birliği artık terör örgütlerini ayıran, bazılarını kendisine zarar vermediği ölçüde daha az terör örgütü gören, bazılarını da zarar verdiği için daha çok terör örgütü gören bir psikolojiden kurtulmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

"Suriye sorunu çözülmediği takdirde, ne illegal göçle mücadele imkanı vardır ne de terörle mücadele imkanı vardır" diyen Bakan Bozkır, "Bunu da sanıyorum bütün batı dünyası, Avrupa Birliği, NATO, ABD gayet iyi anlamış vaziyette" şeklinde konuştu.

AB Bakanı Volkan Bozkır, Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi olasılığı ile ilgili soru üzerine, "Kilis olsun, Türkiye'deki başka il ve ilçelerimiz olsun, gerçekten insanlık adına, göçmenlere sağlanan imkanlar bakımından bütün dünyanın takdirini kazanmış ve Nobel Ödülü verilecekse de en fazla bunu almaya layık olan konumdadır. Verilirse hak yerini bulmuş olur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...