Tgrt Haber
25 Eylül 2021 15:10

ABD basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'lerde ABD'ye rağmen meydan okuyor

ABD'li medya kuruluşu CBS News, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı röportajdaki S-400 ile ilgili kısmına dikkat çekti ve ABD'ye rağmen hava savunma sistemlerindeki kararlığını belirtti.

ABD basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'lerde ABD'ye rağmen meydan okuyor
recep tayyip erdoğan,abd,s-400

ABD'nin New York şehrinde 76.sı düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CBS News kanalına röportaj verdi. CBS News, röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 hava savunma sistemleri konusundaki kararlılığına dikkat çekti ve ABD gündeminde bu konu konuşuldu.

CBS News dış haberler muhabiri Margaret Brennan, Türkiye'nin S-400 sistemlerinden yeni parti satın alıp almayacağına ilişkin konuya değindi ve röportajı sırasındaki dikkat çeken S-400 söylemlerini aktardı.

Gazeteci Margaret Brennan'ın "Rusya'dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna 'evet' der gibi" sorusunu da "Tabii ki, evet" ifaderiyle yanıtladı.

ABD basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'lerde ABD'ye rağmen meydan okuyor

''KİMSE BİZE MÜDAHALE EDEMEZ''

"Bundan sonraki dönemde de kimse bizim savunma sistemleri noktasında hangi ülkeden ne kadar ne alacağımıza müdahale edemez." diyen Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bunun kararını verecek olan biziz. Şu anda 84 milyon nüfusu olan Türkiye, kendi savunma noktasındaki bütün kararlılığını ortaya koyacaktır. Bu kararlara da kimse müdahale edemez."

ERDOĞAN JOE BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün cuma namazı çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Şu ana kadar beklediğim Sayın Biden ile olan görüşmeler de o istenilen neticedeydi dedim. Şu anda da aynı şeyi düşünüyorum, aynı şeyi söylüyorum. Zira iki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek, bunları da ifade etmek gerekir. Çünkü ben şu ana kadar Amerika'daki liderlerin hiçbiri ile böyle bir konum yaşamadım. Ama şu anda maalesef böyle bir durumdayız ve Amerika'da bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak bu olmamalı.''

''İki, terör örgütleriyle ilgili mücadelede maalesef Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üzerinde destek veriyor ve onlarla mücadele etmesi gerekirken mücadeleyi bırakın tam aksine onlara yüklü miktarda silah, araç, gereç destekleri veriyor. Tabii bir NATO ülkesi bu tür yaklaşımlar olduğu sürece, bizim de bunları tüm dünya kamuoyuyla paylaşmamız gereklidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...