Tgrt Haber
27 Şubat 2014 15:11

ABD Savunma Bakanı'ndan Rusya'ya çağrı

Hagel, askeri tatbikatın yakından izlendiğini belirterek, Moskova yönetimine yanlış yorumlanabilecek eylemlerden kaçınması çağrısı yaptı.

ABD Savunma Bakanı'ndan Rusya'ya çağrı
abd'en rusya çağrısı, abd savunma bakanı açıklama, rusya'ya uyarı, abd'den rusya'ya çağrı,

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel,Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri tatbikatını yakından izlediğini belirtti. Hagel, Moskova yönetimine yanlış yorumlanabilecek eylemlerden kaçınması çağrısı yaptı. Hagel, NATO savunma bakanları toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, "Rusya'nın bu eylemlerinde şeffaf olmasını bekliyor ve onlardan bu çok hassas ve yüksek tansiyonun bulunduğu zamanda yanlış yorumlanabilecek ya da yanlış hesaplamaya neden olacak eylemlerden kaçınmalarını ısrarla talep ediyorum" dedi. Hagel, ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü şekilde desteklediğini ve tüm ülkelerden Ukrayna'nın egemenliğine saygı göstermelerini ve provokasyonlardan kaçınmalarını beklediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...