Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 08:51

ABD'de 'Arakan' rahatsızlığı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanları hedef alan saldırılardan derin rahatsızlık ve kaygı duyduğunu bildirdi.

ABD'de 'Arakan' rahatsızlığı
abd, amerika, myanmar, arakan, abd kaygı,

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, üst düzey BM yetkililerinin Arakan eyaletinde son dönemde yaşanan şiddet olaylarına dair açıklamalarını hatırlatarak, "Onların bölgedeki duruma dair derin kaygılarını paylaşıyoruz. En az 40 kişinin öldürüldüğü ve bir polis yetkilisinin kaybolduğuna dair haberlerden derin rahatsızlık duyuyoruz" ifadesini kullandı.
Harf, açıklamasında şunları kaydetti: "Myanmar hükümetine, şiddete dair acil, güvenilir ve bağımsız bir soruşturma başlatması ve sorumlulara hesap sorması çağrımızı yineliyoruz.Myanmar hükümetini, kalıcı barış ve kalkınma için uygun koşulları oluşturmak amacıyla Arakan eyaletinde ihtilafın altında yatan nedenleri ele alan kalıcı bir çözüm doğrultusunda çalışmaya teşvik etmeyi sürdürüyoruz. ABD, bu çabalarda yardımcı olmaya hazırdır". Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay yaptığı son açıklamada, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki saldırılarda en az 48 Müslüman'ın öldürüldüğünü söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...