Tgrt Haber
31 Mart 2014 14:36

AB'den Türkiye açıklaması

AB, seçimlerin resmi sonuçlarının beklendiğini belirterek, Türkiye'nin artık AB'ye üyelik müzakerelerinde ilerlemesi gerektiğini bildirdi.

AB'den Türkiye açıklaması
ab'den türkiye açıklaması,ab'den seçim açıklaması,ab,resmi sonuçlar,türkiye,ab'ye üyelik müzakere

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, seçimlerin resmi sonuçlarının beklendiğini belirterek, bir aday ülke olarak Türkiye'nin artık AB'ye üyelik müzakerelerinde ilerlemesi gerektiğini bildirdi. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Maja Kocijancic, AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin seçimleri izlediğini ve resmi sonuçları beklediğini ifade ederek, "Türkiye, son üç ayda yaşanan genelde endişe verici gelişmelerin ardından artık bir aday ülke olarak AB'ye üyelik müzakerelerinde ilerlemeli" dedi.
Hukukun üstünlüğü ve temel haklara ilişkin Avrupa standartlarıyla uyumlu reformlara odaklanılması gerektiğini kaydeden Kocijancic, çoğunluğun parçası olmayan vatandaşlara erişimin öneminin altını çizdi.
'DİYALOG İÇİN HAZIRIZ'
Kocijancic, reformlar konusunda Komisyon'un Türkiye ile diyaloğu yoğunlaştırmaya hazır olduğunu söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...