Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 10:43

Abdullah Gül aday olacak mı

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre adaylığım konusunu konuşmanın zamanı geldi

Abdullah Gül aday olacak mı
abdullah gül,cumhurbaşlanlığı seçimleri,adaylık, gül aday olacak mı,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre adaylığım konusunu konuşmanın zamanı geldi. Ne zaman derseniz; Mayıs ayının başında netleşir" dedi.Resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kuveyt'te dün akşam gazetecilerle bir araya gelen Abdullah Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Yerel seçimleri değerlendiren Gül, "Seçimlerde kaybeden ve kazanan yakın olunca itirazlar da oldu, normal karşılamak gerekir. Titizlikle sayımlar yapılmalı varsa itirazlar neticelendirilmeli. Olağandışı bir seçim kampanyası oldu. Bu ister istemez Türkiye'nin algısıyla ilgili problemler de oluştu. Halk söyleyeceğini söyledi. Türkiye'nin, normalleşmesi ve uzun vadeli gündemine dönmesi gerekir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin birleştirilmesi konusu sorulan Abdullah Gül, "Seçimlerin birleşmesiyle ilgili yazıları görüyorum. Nihayette erken seçim kararı kanunla olur. Meclis'te bir kanun çıkıyorsa Meclis'te çoğunluğu olan partinin karar vereceği bir şeydir. Benim bildiğim yerel seçimden önce de bu tip senaryolar konuşulmuştu. Bir karar verilmiş değil. Ama olaylar ne çıkarır bu ayrı bir konu" dedi.
Gül, Başbakan Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili "Başbakan ile epeydir devlet günü yapamamıştık. Birikmiş bir sürü devlet işleri vardı. Onları konuştuk. Aklınızda bir çok sorular olabilir, onlara girme konuşma buluşması değildi. Seçimleri biraz konuştuk. Hayırlı olsun dedik" dedi.Gül, kabine değişikliği konusunun ise konuşulmadığını söyledi.
CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI
Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı ve Başbakan Erdoğan'ın olası adaylığı sorulan Gül, "Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre adaylığım konusunu konuşmanın zamanı geldi. Ne zaman derseniz; Mayıs ayının başında netleşir. Sonuçta ben dışarıdan bağımsız bir siyasetçi olarak Cumhurbaşkanlığına gelmedim. Başbakanla oturur, konuşuruz karar veririz. Başbakanlıkla ilgili de kendi aramızda bir değerlendirme yaparız. Cumhurbaşkanlığı seçimi memleketin her tarafını alt üst edecek değil, sonuçta tek kişi seçilecek. Önemi açısından değil, meşguliyeti açısından diyorum. Yoksa şüphesiz ki hep tartışmalı oldu" ifadelerini kullandı.
17 ARALIK OPERASYONU
Seçimlerin geride kaldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ortalık süt liman oldu demiyorum. Ama devamlı böyle yaşanamaz. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının da takvimi var. Gerginlik yaşanacak belki. Yolsuzluk varsa, mahkemeler prosedürler belli. Ortaya çıkacaktır. Herkesin farklı düşüncesi olabilir. Ondan dolayı kimseye ceza verecek halimiz yok ki" dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA İLİŞKİSİ
Cumhurbaşkanlığı konusu ve Erdoğan'la olan ilişkisi sorulan Gül, "Ben başbakana karşı cumhurbaşkanlığını etkileyecek bir adım atmam. Başbakan da bana yapmaz. Bu tip meselelerde oturup konuşuruz" açıklamasında bulundu.
DIŞİŞLERİNİN DİNLEMESİ
Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye zirvesinin illegal yolla dinlenmesi sorulan Abdullah Gül, "Türkiye'nin en üst güvenlik bürokrasisindeki insanlar bir araya gelmiş, hayati meselesini konuşuyor. Bu konuşmayı birisi hangi saikle olursa olsun, cüretkarlık yapıp dinlemiş, takip etmiş. Sızdırmasa bile böyle bir şey birinin defterinde, evinde, çantasında bulunsa ne olur? Muhakkak bunların ortaya çıkması gerekir. İlk bulgulara göre dinleme dışarıdan değil, içeriden. İlk analizlere göre camdan, uzaktan dinleme olmadığı yönünde bilgiler var. Araştırılıyor, bunlar bilimsel bulgularla ortaya çıkacaktır" dedi.
TWITTER VE YOUTUBE ENGELİ
Twitter ve youtube engellemesi sorulan Abdullah Gül, "Yasakların bitmesi, kalkması lazım. Son yasayla birlikte sorunlar giderildi. Önceden Youtube'da bir şey çıkıyordu tamamen kapatmak zorunda kalıyorduk. Bu yasada da bir takım yanlışlar yapıldı ama bir hafta içinde düzeltildi. Hem bakana hem de ilgili daireye söyledim. Bu şirketlerle sağlıklı kanalların oluşturulması lazım. Bu konularla ilgili İngiltere, Fransa da problemler yaşıyor. Ama sağlıklı kanallar oluşturmuşlar. Kanallar çalıştığı için bizdeki durum ortaya çıkmıyor. Türkiye'de temsilcileri var. Hemen ulaşıp, cevap alabiliyorsunuz. Bazı olaylar vardı, Twitter kendiliğinden kapatmış" diye konuştu.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...