Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2014 14:34

Abdullah Gül'e eski İstanbul fotoğrafları sürprizi

Gül'e, geçen hafta Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyarette, Başbakan Orban tarafından, eski İstanbul fotoğraflarının yer aldığı kitap hediye edildi.

Abdullah Gül'e eski İstanbul fotoğrafları sürprizi
Abdullah Gül,cumhurbaşkanı abdullah gül,eski istanbul fotoğrafları,

Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Budapeşte'deki temasları kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orban'ın kendisine gösterdiği bir kitabı özel ilgiyle karşıladı. Dikkatle incelediği kitabın bir kopyasının olup olmadığını soran Gül'e, Orban, "Elimizdeki tek kopya bu, onu da hediye ediyoruz" diye yanıt verdi. Kitabın özelliği Osmanlı dönemine ait, 1800'lü yıllarda çekilmiş İstanbul fotoğraflarından oluşması ve zamanın en önemli fotoğraf stüdyolarından biri tarafından hazırlanması. Kitabı hazırlayan stüdyonun kurucusu, Suriyeli Katolik bir baba ile Ermeni annenin 1823'de İstanbul'da dünyaya gelen oğlu Pascal Sebah, 1857'de Pera'da "El Şark" isimli ilk stüdyosunu açtı. Polycarpe Joaillier ile 1885'te kurulan ortaklıkla "Sebah&Joaillier" adıyla faaliyetlerine devam eden stüdyoda, 1886'da Pascal Sebah'ın ölümünün ardından oğlu Jean Sebah çalıştı. Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilen "İstanbul'dan Hatıralar" isimli ve "Sebah&Joaillier" imzalı kitapta, Osmanlı İmparatorluğundaki günlük hayatı anlatan kareler yer alıyor. Gül ile Orban'ın tek tek incelediği kareler arasında, 1850'de Karaköy ve 1876'da Galata'da çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...